Dacă ar ști cel care a postat întrebarea că ești unul ca și el, ți-ar da funda si ti-ar oferi si o bere.
Daca ai sub 14 ani nu vei pati nimic, minorii sub 14 ani nu raspund penal sau contraventional.
Daca ai intre 14 si 18 ani poti raspunde penal, daca se retine vreo infractiune, de ex. infractiunea de instigare publica, conform Codului penal, citez:
"ART.368.Instigarea publică
(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcţionar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.
(3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune."
Oamenii ăia doi (detinătorul contului si cel al numărului de telefon) ar fi CHIAR proști să te ierte și să treacă cu vederea faptele tale. Și, știi de ce? Pentru că, oricând, ai lua-o de la capăt, din plăcerea de a face rău, din sadism.
Mergi la psihiatru. Am văzut faza, ăla nu e umor negru și în niciun caz comentariu de om normal. Aia e o amenințare și dacă aveai 18 ani, era vai de viitorul tău, deși la ce plăceri și ocupații ai, e vai de el oricum. Autoeducă-te dacă părinții tăi au stat degeaba până acum și caută-ți de lucru, că de rușinea ta n-o să-i pese nimănui.
De ce se face caz din asa ceva? nu e ca si cum ai face ceva in real, ci ai scris ceva la vrajeala virtual Nu mai poate omul sa vorbeasca aiurea? Asta urasc la secolul 21 Contopirea dintre Online=Real. Azi-maine si sa te gandesti contrar "normelor" va deveni ilegal si pedepsit.
Voiam sa zic ca nu am Facebook deci nu sunt ca el. Ok am vreo 5 conturi cu nick la care am uitat parola si numarul . Dupa aia am citit intrebarea completa cica a folosit contui altuia
Ma mai luam la conversatii pe diverse siteuri cu paranoisti Dar evit certurile prefer sa comentez ironic. Si daca ar fi sa fac ceva ce stiu ca nu e Ok... am inteligenta minima necesara sa apas conectare la vreun VPN dar no Homo Sapiens a devenit doar Homo fara Sapiens(da fuga la google translate sa vezi ce inseamna) RIP HUMANITY
Dacă e pe Internet, nu înseamnă că omul e la 324365 km de tine și poți sta liniștit, mai ales când descrie în detalii scârboase cum îți omoară animalul sau cum îți violează mama. Cine stabilește ce e la vrăjeală și ce nu? Facebook-ul nu e un simplu site de socializare, unde poți fi complet anonim și trolla ca ultimul sadic. Când ai curaj să faci asemenea mizerii acolo, clar nu ești normal la cap și meriți să fii puțin zguduit de lege.
Mi greu sa inteleg senzatia descrisa de tine: eu nu cunosc termenul de mama, familie, nu stiu cum e sa tii la cineva. Iar despre animale: nu am deci nu stiu cum e. Deci as reactiona indiferent la cele spuse mai sus de tine.
E trist ca în cazul unora, agresivitatea, chinuirea și uciderea animalelor e un comportament absolut normal. E dureros să auzi că un om chiar simte bucurie si satisfactie, atunci când nu e afectat de suferința acelor ființe care nu se pot autoapăra. Acești oameni ar trebui să își pună niște semne de întrebare și să se întrebe de unde izvorăsc aceste tendințe sociopate. Fiindcă schingiuirea animalelor si a păsărilor, e semnul unor dezechilibre psihice. Un studiu arata că "cea mai mare parte dintre cei care abuzeaza animalele, dovedesc lipsa de control sau slabiciune in alte arii ale vietii personale, se simt invalidati din punct de vedere social, relational, emotional, financiar sau profesional si cauta sa depaseasca aceasta slabiciune, exteriorizandu-si tensiunile in directia agresarii unor "parteneri" aflati in imposibilitatea de a se apara".
Încerc să nu fiu supărata pe tine fiindca ai fost obraznic. Cunosc limba latină, iar dacă vrei, îți pot da și ore. Iar ca să fii ironic, trebuie să fii înzestrat de la mama natură cu umor, pentru a stârni zambete. Sarcasmul e o ironie mai aspră. Profesorul meu de stilistică spunea că trebuie să ai un IQ foarte ridicat ca să poți fi ironic. Nu oricine poate fi, iar multi confundă ironia cu bășcălia, cu jignirea, cu bătaia de joc, ori cu luarea peste picior. Sunt notiuni total diferite.
Nu spune "RIP HUMANITY", fiindcă nu e târziu să fii un om mai bun. Niciodată nu e târziu să înveți să iubești. Încearcă să dai minții un repaus. Sănătatea mintală in ziua de azi e o provocare continuă. Atât tu, cât și tipul care a pus întrebarea, puteti deveni oameni buni.
Iar Kant avea o vorbă: "He who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals."
Anul trecut in mijlocul drumului statea ghemuit o pisica era dimineata si spre norocul ei nu era circulatie. Cand am observat am mers pe drum si am facut zgomot incat sa fuga de acolo.
Dar no. am impresia ca avem perceptii diferite fata de ce inseamna omenirea :
https://youtu.be/aDaOgu2CQtI
I'm ahead, I'm-a man
I'm the first mammal to wear pants, yeah
I'm at peace with my lust
I can kill 'cause in god I trust, yeah
It's evolution, baby
Gestul e admirabil, dacă într-adevăr ai procedat așa. Drăguț. Bravo!
Știi de ce te-am asemănat cu autorul postării actuale? Cândva, ai postat pe site niște lucuri care m-au contrariat. Și mă refer la asta: https://imgur.com/a/8RN6ivY
Sper că nu e nimic real.
Îmi pare rău că nu știi ce inseamna să ai o mamă, un tată, o familie, probabil de aici si absenta dragostei, a imbratisarilor părintesti, a neincrederii pentru tot ce te inconjoara și a tensiunilor emotionale acumulate in timp.
Porumbeii sunt sobolani zburatori, Mi-au provocat probleme si acu cand se incalzeste trebuie sa caut meseriasi sa repar o parte din peretele de la bloc. Ca porumbeii au miscat tiglele si stricat sistemul prin care curgea apa jos incat peretele care e si asa subtire mi s-a udat. Sa nu mai vorbesc de mizeria ce o fac. In blocurile din jur au stricat acoperisuri reparate recent cu multe zeci de mii de lei. Teroare mi-au dat cosmaruri
I-am alungat dintr-un loc astupand gauriile, numai incat sa faca pagube mai mari in alt loc.
Pisiciile imi plac chiar as tine un pisoi, cainii nu ca mi frica de ei.
"Porumbeii sunt sobolani zburatori"
Știi unde am mai auzit asta? In serialul Monk. I se răhățise porumbelul fix în creștet. Și el, cum e obsedat de curățenie (îl deranjează chiar și o scamă pe haină), i-a numit așa...
Am impresia ca nu ai idee ce daune provoaca porumbeii si cata mizerie lasa, reprezinta un pericol biologic, in multe tari e legal vanarea/otravirea lor. Sunt mai rai ca cioriile.
Nu știu dacă intră in sfera vreunei legi, sacrificarea porumbeilor. Sper că nu, iar daca da, sper ca aceste cazuri să fie izolate. Fiindcă aceste atitudini luate de autoritati sunt condamnabile. E trist că devenim tot mai cinici si lipsiți de umanitate. Și cu pași înceți se ajunge la o degradare morală totală.
Dacă păsările, animalele reprezinta o sursă de infectie, oamenii ce reprezintă? Cât de inocenti suntem? Câți oameni educați si cu bunul simț ai văzut in lumea asta? Câtă murdarie lăsăm în urma noastră pe străzi (zeci de șervețele, ambalaje, flegme la orice pas, chiștoace de tigări, măști aruncate din mers, urinarea unora pe unde apucă, vomă etc) câtă sursa de infectie reprezentăm? Să nu mai zic de vocabularul "îmbogățit" pe care-l afișează unii dintre noi. De câte ori ar fi trebuit să fim ucisi până acum? Ah, da, se știe, nouă ne place să fim vânători, nu vânați.
S-a ajuns in punctul in care putem spune "Multă lume, puțini oameni!".
Presupui ca in trecut era mai diferit? "Și cu pași înceți se ajunge la o degradare morală totală." Sau poate chestiile negative descrise de tine erau normalitatea de fapt, iar acu cand lumea s-a mai schimbat le analizam diferit? https://youtu.be/z56d4f1uT3k
Sau tu crezu ca lumea era si e ca scenariile din filme cu printi si printese, "Gentleman"
Citezi scriitori de parc ar fi fost niste fiinte nobile nu ca niste persoane care au trait in conditii mizerabile betivani, nespalati etc. Mai toti scriitorii au trait in conditii mult inferioare mediei perioadei respective.
Sa nu mai spun ca suntem in Balcani zona de lumea 3-a istoric vorbind.