Proprietarul te a denunțat nu te a declarat, tu trebuie sa fi atent unde parchezi, numai poti parca unde ai tu chef, oamenii care au masini plătesc locul de parcare pentru masinile lor nu pentru tine, tu esti de vină acum vei plătii amendă.
Adica pe drumul public langa bordura nu ai voie, cand altii parcheaza la fel, eu nu am voie, da ce si-a luat strada.
Daca nu e voie sa parchezi acolo nu e voie, ce conteaza ce fac altii?
Ca sofer ar cam trebuie sa stii legislatia rutiera nu crezi?
Pai dracu nu am parchat in poarta sau la poarta mare, este langa bordura
Asa si? Daca parcatul este interzis acolo atunci iei amenda. Si de vreme ce ai primit amenda inseamna ca e interzis parcatul acolo.
Omenii sunt răi si răzbunatori mai ales in România, ei vin din comunism unde asta au facut zeci de ani sau turnat unii pe ceilalti la securitate, si asa vor face pana vor crăpa, si daca proprietaul este un om in vîrstă nu ai cu cine sa te intelegi, moșii si babele sunt rele a dracului ca asa au fost o viață intreaga, niste acrituri, si cu astfel de persoane NU te poti intelege, ei vor sa fie doar cum vor ei si nu acceptă că au 70-100 de ani si numai gîndesc logic, demența le-a afectat creierul si tu daca le spui ceva esti dușman, faci scandal ca ei nu renunță la ideiile lor de rahat.
Daca crezi ca esti nevinovat poti face plangere contraventionala, la judecatorie, in maximum 15 zile de la data primirii procesului-verbal de contraventie.
In primul rand nu este obligatoriu sa mergi la sediu. Procesul se intocmeste la fata locului.
In al doilea rand: ce regula de circulatie ai incalcat? Amenda se da doar pentru incalcarea prevederilor legale. Daca nu exista nici un semn de interzicere a stationarii, amenda este nelegala. Sau ai parcat in loc interzis de legislatia rutiera sau normele locale.
Daca nu ai parcat legal pe strada, doar in spatiile destinate parcarii si ai parcat pe trotuar, in poarta omului sau in alt mod, atunci este ilegal si esti direct raspunzator de parcarea aceea.
DaciaRomania întreabă: