Nu inteleg ce te mai complici. Cand vezi ca vine sa te bata, ii dai bucata. Trebuie sa fi chiar prost sa stai sa iei bataie in timp ce te gandesti "oare cum sa fac legal sa ma apar". E simplu. Vezi ca sare la bataie, il bati pana ii sar figurile din cap. Ideea e sa te aperi, nu sa incasezi.
Daca te mai ameninta spune-i ca-i faci plangere penala pentru amenintare si poate se potoleste.
Da, și ăla se duce și scoate certificat medico-legal, nu ar fi prima situație pe care o aud și el să ajungă să plătească, în loc să pice gagiul ăla de vină, mai bine îl înregistrează și îi face plângere, decât să dea bani din buzunar, pentru unul care nu știe să se comporte.
Mai bine fugi de el, nu e o rușine, dacă nu apuci să înregistrezi, nu te apuca să dai și tu în el, că eu cunosc situații în care cei care s-au apărat, au scos bani din buzunar, că legea pratic consideră că tu te-ai pus la mintea lui.
Teoria asta nu functioneaza in practica prietene. Crezi ca unul care sare sa te bata, iti da voie sa il filmezi? Crezi ca e un glitch in capul nostru in care daca vedem un telefon scos, ne oprim si spunem "sarumana sefu, nu ma filma"? De ce crezi ca ai in legislatie voie sa te aperi? Ca nu e pusa legea asta degeaba.
In lege spune asa:
Potrivit art. 19 din noul Cod penal: „(2) Este în legitimă apărare, persoana care săvârşeşte fapta pentru aînlătura un atac material, direct, imediat şi injust, care pune în pericol persoana sa, aaltuia, drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului.
Adica, daca eu vin si te bat cu pumnii si picioarele, tu ai voie sa faci la fel ca sa te aperi si nu patesti nimic.
Spune-i asta și celui din cazul meu, care a fost provocat de alt individ, ăla s-a apărat, i-a dat una de i-a spart buza și tocmai cel care l-a provocat, s-a dus și a scos certificat și pe urmă a trebuit să îi plătească 2000 de lei, persoana despre care vorbesc. Spune aici, ce părere ai?
Pai a avut ghinionul sa se apere cand nu avea martori si nu a suferit si el daune. Normal ca daca dai primul, vei fi tu tras la raspundere. Eu m-am referit strict la aparare ca raspuns dupa ce ai suferit deja prima paguba.
Eu merg pe premisa: "Mai bine sa planga ma-sa decat sa planga mama". Chiar daca am ghinionul sa ii platesc aluia pagube, e mult mai bine decat sa raman eu cu cicatrici pe viata.
BitchInRedDress întreabă: