| Georgian22 a întrebat:

Salutare.
Ieri am mers cu iubita mea intr-un loc pustiu, dar public, sa invete sa conduca.
Ne-a prins politia, am mers la sectie, ea a dat declaratie, eu am ales cu avocat (asa mi-a zis cineva, nu am mai trecut prin astea ).
Mi-a zis de la politie ca nu vom face puscarie.
Intrebarea mea este :
-Cat este amenda pe care o s-o primim? (Proximativ)
-apare chestia asta in cazierul nostru?
-au spus ca o sa ma sune, cam in cat timp?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui ce fel de "loc pustiu, dar public" era acela.
Daca era drum public, in acceptiunea Codului rutier, atunci fiecare ati comis cate o infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART.335.Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive."
Nu pot spune, cat de cat exact, ce pedeapsa o sa primiti fiecare, depinde de multe criterii si de judecatori. In orice caz opinez ca prietena ta va primi o pedeapsa cu suspendarea executarii si tu o pedeapsa cu amenda, mai ales daca sunteti infractori primari (nu ati mai avut condamnari) si ati avut o conduita buna in societate.
Orice condamnare penala, indiferent de care ar fi, apare in cazierul judiciar.
Cu sunatul depinde cat sunt de aglomerati, poate fi o saptamana, o luna sau chiar mai mult.

7 răspunsuri:
| Numeexistent2 a răspuns:

Conduceai pe drum puplic?

| DumitruDaniel a răspuns:

Conducerea pe drumurile publice fara permis este infractiune, si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
Iti recomand cu caldura sa iei legatura cu un avocat.
Procedura este, in mare: cercetarea de catre politie si parchet a imprejurarilor in care s-a savarsit infractiunea (poate dura de la cateva luni la cativa ani), si, fie trimit dosarul in judecata (daca ei te considera vinovat), fie nu (ori iti dau o amenda penala, care se trece in cazier, ori te declara nevinovat).
Daca ajungi sa fii judecat, este si mai complicat.
Teoretic, ai dreptul sa vezi toate actele din dosarul de cercetare de la politie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

O sa va faca un dosar penal amandurora. Ei ca a codus fara permis tie ca ai incredintat masina. Puscarie nu faceti ca va da cu suspendare... Si da, daca va condamna o sa apara in cazier. Un sofer cu permis valid ar cam trebui sa stie lucrurile astea totusi

| Bizon95 a răspuns:

Daca unde ai fost era drum public ATUNCI E CAZ PENAL pentru amandoi
chiar daca nu e caz de puscarie, TOTUSI o sa apara in cazier toata viata

daca nu erati pe drum public (drum neasfaltat, parcare privata, drum asfaltat de vecini, nu de primarie, etc.) atunci trebuie sa faceti plangere impotriva politistilor, pentru abuz de putere (sa nu uiti sa iei numar de ordine al plangerii, altfel e ca si cum nu a-ti fi depus-o) SI SA II DA-TI IN JUDECATA, PANA IN PANZELE ALBE!

deci, UNDE V-AU PRINS ***FOARTE EXACT***?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Bizon95):

Tu dai vreun raspuns pe site ul asta unde nu indemni pe careva sa dea pe cineva in judecata pentru abuz? Intreb doar de curiozitate

| Bizon95 a răspuns (pentru suntserios):

Mai fac si katerinka din cand in cand big grin

insa in cazul asta e destul de semnificativ, chiar am vazut amenda penala data unora care se dadeau cu masina prin PARCAREA PRIVATA

piulitistii abia asteapta sa abuzeze de nestiinta romanului angry

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Bizon95):

Parcarile magazinelor, daca la ele te refereai sa stii ca se supun regulilor de circulatie. Nu confunda proprietarul terenului cu faptul ca acea proprietate e deschisa traficului public.

http://www.euroavocatura.ro/......ri_publice

Citeste aici sa vezi decizia finala si pe urma sa discutam putin de nestiinta romanului.