| Kenjoo a întrebat:

Salutare... în data de 11 am primit o amendă pentru depășire pe linie continuă, respectiv pe trecerea pentru pietoni + suspendare permis de conducere pentru 60 de zile. Întrebarea e: cum eu sunt din Timișoara și eu am fost sancționat în altă localitate din județ (Timiș), unde mai exact trebuie să îmi iau permisul înapoi după ce îmi expiră perioada de suspendare? E prima dată când pățesc chestii de genul, rog seriozitate...

3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pentru depășire pe trecerea pentru pietoni, eu nu ti l-as mai da inapoi.
Cred ca suntem singura tara din lume cu morti pe trecerea de pietoni!

Art. 191. – (1) În situatia în care contravenientul a savârsit fapta pe raza de competenta a altui judet decât cel care îl are în evidenta, permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere pe teritoriul careia a fost constatata contraventia, pâna când seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, dupa care îl trimite serviciului politiei rutiere al judetului care îl are în evidenta.
(2) Permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta titularul, pâna la restituire sau, dupa caz, pâna la anularea documentului.
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/184740

| darrio2007 a răspuns:

De la Politia Circulatie din Timisoara, Logic ca bună ziua.

| Violleta2022 a răspuns:

La Politia din Timisoara va fi trimis permisul si actele cu pricina.
60 de zile suspendare sunt extrem de putin pentru gravitatea faptelor tale.
Dar poate-l uiti vreo 2-3 ani la Politie, sa fii si tu pieton cativa ani, ca sa vezi cat de safe si bine este sa experimentezi cum un teribilist este gata sa te omoare pe trecerea de pietoni, macar atunci vei invata sa respecti legile de circulatie si sa respecti viata unui om.