Bună, la ce te referi prin împuternicire? I-a constituit un drept de uzufruct?
Dacă mama ta este proprietara, atunci tu o vei moșteni.
Ai mai pus intrebarea si ti-am raspuns. Nici acum nu spui ce imputernicire a facut mama ta matusii.
In orice caz o imputernicire nu acorda drept de proprietate, asa ca vei mosteni garsoniera la decesul mamei si vei deveni proprietar. Matusa ta, nefiind proprietar, nu te poate da afara din garsoniera, dimpotriva, tu o vei putea da afara pe matusa.
"Condiția care am văzut- o acolo"
Inteleg ca ai vazut imputernicirea. Pentru ce este? Pentru achizitionarea garsonierei, pentru gestionarea ei (plati facturi, inchiriere, etc), sau pentru ce altceva?
Daca esti singura fiica, tu mostenesti garsoniera. Daca mai ai frati/surori, impartiti. Ce drepturi are matusa? Spune-ne ce scrie in imputernicire si poate le descalcim. In functie de imputernicire, pe timpul vietii mamei te poate da afara, sau nu.
Ea făcut împuternicire matusmii cu clauza pe mine! La modul că atunci când moare ea rămâne mie
Mama mi-a luat o garsoniera, trecuta pe numele meu dar ea are drept de uzufruct viager. Vreau sa stiu daca ma poate da afara sau poate sa ma scoata din contract. Multumesc sad
Am fost la NOTAR și mi--a zis asaDreptul de uzufruct viager inseamna ca mama ta are dreptul sa foloseasca garsoniera pe tot timpul vietii, tu urmand sa o poti folosi dupa decesul ei, tu esti proprietara garsonierei. De regula se procedeaza asa de catre parinti, tocmai pentru ca sa nu poata fi dati afara din locuinta de catre copii. Deocamdata tu n-ai dreptul de a folosi garsoniera, desi esti proprietar. Pentru a desfiinta contractul si a deveni ea proprietara ar trebui sa obtina o hotarare judecatoreasca, daca are motive intemeiate si poate proba ca ea a achitat garsoniera si tu n-o lasi s-o foloseasca. Numai bine!
Nu înțeleg unde este mătușa în ecuația ta(dacă nu ai încurcat cu mătușa). Înțeleg că tu ești nuda proprietară, iar mama ta are un uzufruct viager. Nu ai ce să mostenești pentru că deja tu ești proprietară, dar vei avea proprietatea întregită (deplină) doar la moartea beneficiarului dreptului de uzufruct.
Ce spui tu acum este total diferit de ce ai spus in primele intrebari.
Notarul public ti-a explicat foarte bine, ma mir ca ai pus intrebari absolut aiuritoare, departe de realitate.
Tu esti singurul proprietar de la cumpararea garsonierei iar mama ta are dreptul sa locuiasca acolo pana la moarte, fara a fi proprietar.
Si ce este aiureala cu matusa si imputernicirea?