| xanax a întrebat:

Salutare, probabil stiti daca nu va informez eu ca in fiecare sala de judecata, se afla la loc de cinste o biblie[ortodoxa evident ca celelalte nu sunt ok dupa parerea iluminatilor din sinodul bisericii ]Daca esti inculpat, invinuit sau martor intr-un proces esti invitat politicos sa pui manuta pe biblie si sa juri ca vei spune adevarul si bla, bla, bla. Daca ai proasta inspiratie sa spui ca nu ai treba cu literatura evreiasca din epoca bronzului, t-i se acorda alternativa de a jura pe onoare si constiinta, si sa treci de faza cu biblia. Daca judecatorii sau procurorii au un fetis pentru cartea asta si tu nu vrei sa juri pe ea rezultatul e prevuzibil. Dar acum vine intrebarea meabig grinaca esti judecat dupa codurile penal, civil, fiscal, comercial, in functie de speta ce treaba are o carte cu legile lui Moise, si sunt vreo600, in levitic si deuteronom, cu ceea ce vei declara tu? Nu se mai omoara femeile adultere, homosexualii sau copii care nu isi respecta parintii de exemplu cu pietre ca pe vremea inteligentilor iluminati preferential de dumnezeu de pe vremea aceea, si totusi esti oarecum obligat de conventii sa juri pe cartea asta. Dupa parerea voasta care-i smecheria? Numai versetul, ma rog porunca, ca sclavii doar de porunci asculta, care spune sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau?

Răspuns Câştigător
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Eu am fost martor la procese şi de fiecare dată am preferat să jur pe constituţie, tocmai din motivul că nu cred în zeul iudeo-creştin şi nici nu consider biblia ceva superior cărţii cu poveşti de Ion Creangă.
Pe de altă parte, am doi prieteni care au avut serioase probleme de credibilitate (avocaţii au folosit asta pentru a decredibiliza martorul) pentru simplul fapt că au refuzat să "jure" pe cartea cu basme a creştinilor.

Având în vedere că poţi fi cercetat penal pentru mărturie mincinoasă, jurământul mi se pare un cretinism medieval întrucât tot în baza codului penal vei fi cercetat dacă "juri strâmb".
Nu ar fi oare mai simplu să ţi se aducă la cunoştinţă la ce te expui dacă mărturiseşti strâmb în instanţă şi gata?

3 răspunsuri:
| venusdoom a răspuns:

thinking pai daca ai jurat pe Biblie si ai mintit si te prinde, te poate retine sau aresta... in fine ceva de genu.(dar... esti in Romania, aici e un haos total)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Good point! Pai, daca sunt musulman, de ce nu ma pun astia sa jur pe Coran? :)) Ce rahat are Coranul in el, iar Bblia nu-l are? ce treaba are sula cu prefectura? :))
Mentalitate de infecti!
http://www.youtube.com/watch?v=bRdo7WXTVoM