| mat31new a întrebat:

Salutare. Saptamana trecuta am cumparat niste unelte de la un magazin chinezesc, dar aveau defecte care afectau destul de tare modul de utilizare si le-am returnat astazi. Cand am returnat produsele, mi s-a cerut bonul fiscal si buletinul. Intrebarea mea este: exista vreo lege sau articol care sa specifice ca este necesara predearea datelor personale, tinand cont ca produsele nu aveau certificat de garantie si valoarea era doar de 30 ron?

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu are treaba buletinul.Sa ai doar bonul cu care le-ai cumparat.Este o ilegalitate sa-ti ceara buletinul.Intr-adevar am patit la un supermarket sa returnez ceva dar mi-a cerut doar numele fara sa-mi ceara C. I. Politica magazinului respectiv.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista nici o prevedere legala in acest sens.
Doar daca produsele ar fi avut certificat de garantie, pe care ar fi fost identificat cumparatorul, atunci ar avea dreptul sa-ti ceara cartea de identitate, pentru a vedea ca tu esti cumparatorul.

| mat31new explică (pentru Ioandelasal):

Asa m-am gandit si eu. Doar la garantie sunt trecute datele din C.I. si ar avea nevoie sa le verifice, chiar daca ai si bonul...