Ti-am raspuns la cealalta intrebare.
Aici doar precizez Tu ai fost condamnat cu 10 luni cu suspendare. Poti sa te prezinti la examen dupa daca a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Deci te poti prezenta la examne, dar trebuie sa absolvi o noua scoala de soferi.
Amanarea pedepsei nu inseamna ca esti iertat ci doar ca ti s-a amanat pedeapsa dar Permisul ramane suspendat!
Nu ai ce sa mai iei inapoi, trebuind intai sa termini pedeaspa care momentan este amanta su dupa aceea sa sustii examenul auto din nou, ca sa-ti poti lua permisul de conducere.
Imi pare rau, dar amanarea asta inseamna FARA permis de conducere pentru tine.
In intrebarea cealalta parca aveai 0, 26%? Dupa terminarea pedepsei faci din nou scoala de soferi. Daca iei examenul, ai carnet. Caz concret, un cumnat de al meu. Abia dupa 5 ani a luat iar carnetul. Dar a avut 4 ani cu suspendare. Daca nu, mergi pe jos. Greselile costa.
In acest caz permisul de conducere a fost anulat si dupa 1 an de la data ramanerii definitive a condamnarii te vei putea prezenta la examinarea pentru obtinerea unui nou permis de conducere.
Conform OUG 195/2002, cu modificările şi completările ulterioare, citez:
ART.114.(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
ART. 116. (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;"
L-am primit inapoi. Eu am mânarea pedepsei, fară nici o obligație, doar sa prestez 30 zile munca in folosul comunității și 2 ani sunt supravegheat.
Pai munca de 1 luna in folosul comunitatii ce este?
Aia este OBLIGATIE, fiindca este pedeapsa si cred ca ai dosar penal, daca esti pus sub supraveghere 2 ani de zile.
Minte de copil!
Momentan nu-ti pasa, dar curand vei vedea, cat te va afecta in viata un dosar de "infractor", cu pedepasa executata in folosul comuniatti si supravegehat de Politie 2 ani de zile.Asta nu da bine la nici un loc de munca unde ai vrea sa te angajezi.
Mda. sunt legi vechi si de mentalități proaste in Ro. dc in Anglia, Germania etc se dă amendă pentru așa ceva? Ca sunt mult mai realiști, că sunt conștineți ca 1 cui si 2 beri nu te afectează deloc. Dar in Ro. vai de mama noastră. Iar pe partea cu dosarul, stiu că mă v-a afecta la angajare, dar acum ce sa fac? Sa plâng? Aia e, accept sistemul ăsta de 2 bani.
Nu-i lege veche, este lege internationala care este valabila si azi si este luata in serios de toate companiile care ofera pozitii de raspudnere.
Peste tot in lume, CAZIERUL este o pata neagra pe onoarea ta, nu doar in Romania.
Nu stiu daca ai auzit de "cazier judiciar:" care se cere pest tot in lume, chiar in ziua actuala, confrimandu-ti integritatea si faptul ca nu ai avut niciodata probleme cu legea, in viata ta.
traiesc in Australia de 30 de ani si pe toti care i-am angajat am avut obligatia legala sa le cer "Criminal History check", asa se cheama aici.
Inca ceva, de la o bere sau o bataie pe strada, nu-ti face nimeni cazier judiciar, ci de la chestii mai grave, precum: alcolemie marita la volan cu accidente care au condus la mortalitatea sau invaliditate, consum de droguri, talharii, evaziuni fiscale, samd.
Imi poti raspunde in privat? sunt cam in aceeasi situatie ca tine sj vreau sa te intreb unele lucruri
FreddieM întreabă: