| emipenet a întrebat:

Salutare TPU! Cum pot sa imi schimb numele legal? Vreau sa scot al doilea prenume din tot numele meu, vreau sa am doar un nume.
Cat ar costa sa fac asta? Unde sa merg sa fac asta?
Funda!

10 răspunsuri:
| Ajutoru1Tău a răspuns:

Nu poți este scris in legislatia notariala ca orice persoana care poseda un act de identitate trebuie sa aiba minim 2 nume (Nume si Prenume) nu poti sa iti schimbi sau mai bine zis sa iti stergi un nume si sa ramai cu unul in Romania in alte țări de ex. GERMANIA da poti sa iti pui nume de minim 3 litere cum ar fi Edi Adi Oli Ana Etc happy

Răspuns utilizator avertizat
| emipenet explică (pentru Ajutoru1Tău):

Am doua prenume, un nume.
Vreau sa am doar un prenume si un nume.

| emipenet explică (pentru Bubico2022):

Asta suna stupid rau de tot...

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De fapt tu vrei sa renunti la un prenume.
Aceasta schimbare se poate face pe cale administrativa sau judecatoreasca si doar pentru un motiv intemeiat si cu procedura prevazuta de Art.41^1 si urm. din L.119/1996, rep. in 2012, cu md. si compl. ulterioare.
Citeste motivele aratate si, daca te incadrezi in unul, poti depune cererea la evidenta populatiei (daca exista in localitatea ta) sau la starea civila de la primaria localitatii, daca nu exista evidenta populatiei.
Afli cat costa interesandu-te in unul dintre cele 2 locuri indicate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți nici contra cost. Nu te lasă legea să îți schimbi numele cum vrei tu.

| Violleta2022 a răspuns:

Asa ceva nu este posibil sa-ti schimbi preunumele.
Dar poti sa scrii doar unul singur si sa pui initiala de la al doilea.
Exemplu: Vladescu P. Daniel

| LifeLust a răspuns:

De fiecare data cand iti trebuie documente trebuie sa duci copii acte cu numele tau anterior si schimbarea numelui.

Uneori eu am scris doar primul prenume fara cel de-al doilea. Nu la chestiuni bancare.

| SuperCoolDude a răspuns:

Si eu as vrea sa imi schimb numele.

Dar nu se poate happy.
Poate doar daca te casatoresti cu cineva si ii preiei numele. Altfel nu.

Răspuns utilizator avertizat