| SebitaBM2000 a întrebat:

Doresc să știu dacă există vreo lege care interzice tricourile cu mesaj vulgar (F*ck you) sau acelea cu imagini vulgare explicite. Dacă da, de ce se pot comercializa?

Art. 2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
1. săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice;

Din ceea ce am citit în articolul acesta, nu este menționat niciunde că ar fi ilegal. Știu că există o lege care interzice portul de semne naziste, însă nu asta ar fi problema.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Comercializarea nu presupune savarsirea vreunei fapte in mod public.
Pentru purtarea acestora in public se poate aplica amenda pentru contraventia citata de tine, daca atrage indignarea mai multor persoane.

5 răspunsuri:
| Goete a răspuns:

"...de natura sa tulbure ordinea si linistea publica..." - a facut asta vreun tricou?

| SebitaBM2000 explică (pentru Goete):

Aparent nu, dar recent, am citit un articol în care un cetățean a fost penalizat pentru că purta un tricou cu **** Psd ceea ce, din punctul meu de vedere, este o încălcare la adresa drepturilor omului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SebitaBM2000):

Ce ți se pare drept al omului prin a jigni pe altcineva? lolrolling on the floor

libertate de exprimare = poți spune orice fără a atinge demnitatea cuiva

| QElenaBoghiu a răspuns:

Întreabă-l pe chelo.

Pe el îl doare în **** big grin

| Goete a răspuns (pentru SebitaBM2000):

Lol
Democratie?