| bobonel a întrebat:

In urma cu cateva luni am fost concediat intrand automat in somaj! Momentan mai am de primit somaj inca pe 3 luni, insa mi-am gasit de lucru intre timp.Cum trebuie sa procedez in aceasta situatie? Este adevarat ca imi vor da si restul de somaj de care trebuie sa mai beneficiez? In situatia data mai trebuie sa merg cu carnetul de somer la vizat? Stiti ceva in legatura cu unele bonusuri de care trebuie sa beneficiezi in caz ca ti-ai gasit de lucru in timp ce primieai somaj? Astept raspunsurile dvs.Multumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Va trebui sa anunti la AJOFM ca te-ai angajat.
In continuare, pana la expirarea perioadei pentru care ai fi beneficiat de indemnizatie de somaj vei primi o suma lunara reprezentand 30% din indemnizatie, conform L.76/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.72.(1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajează pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii."