| Stefan7656AB a întrebat:

Salutare tuturor, cineva care a condus cu permisul suspendat ATV este pe aici? Eu unul am făcut asta și acum urmează sa fiu trimis în judecata pe data de 1 octombrie, întrebarea mea este ce voi pății exact și când îmi voi recăpăta permisul dacă nu cumva se anulează sau mai știu eu ce, dacă a fost cineva în situația mea va rog spune ți mi si mie ce s-a întâmplat pas cu pas

14 răspunsuri:
| Lioninfinite a răspuns:

Gata,te duci la pușcărie

| Stefan7656AB explică (pentru Lioninfinite):

Vi și tu?

| Lioninfinite a răspuns (pentru Stefan7656AB):

Vin și eu, mergem amândoi nu e problema

suntserios
| suntserios a răspuns:

Irelevant ce a pățit altcineva...că fiecare caz e diferit și alt judecător da sentința. Dar probabil vei primi o pedeapsa cu suspendare, bineînțeles dacă nu ești recidivist

| Stefan7656AB explică (pentru suntserios):

Nu sunt recidivist, iar dacă voi primii pedeapsa cu suspendare mi se va anula permisul?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Stefan7656AB):

Foarte probabil.

| Stefan7656AB explică (pentru suntserios):

Și poate dura de la 6 luni pana la 3 ani pana voi putea sa îmi recapăt un alt permis sau greșesc?

| darrio2007 a răspuns (pentru Stefan7656AB):

In situația ta, nu aș avea chef de glume.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului penal, citez:
"ART. 335. Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
  (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
Indiferent ce pedeapsa vei primi, desi opinez ca va fi amenda penala, daca esti infractor primar, permisul de conducere iti va fi anulat.
Vei putea obtine un nou permis de conducere dupa trecerea a 6 luni de la executarea amenzii penale, bineinteles daca reusesti la examinare.

| Stefan7656AB explică (pentru Ioandelasal):

Ce înseamnă infractor primar, prima infracțiune sa înțeleg? Dacă da asa este

| Stefan7656AB explică (pentru darrio2007):

Numai niște bolnavi psihici ar crede asta, cunosc un caz în care nu poseda permis de conducere de nici un fel su a fost prins de 2 ori gara permis iar a 3 oară și accident iar abia atunci a fost închis după gratii

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Stefan7656AB):

Posibil, nu stiu ce sa zic. Poate dura 1 an doar procesul.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Stefan7656AB):

Inseamna ca nu ai mai fost condamnat penal.

| eliancodrut a răspuns (pentru Stefan7656AB):

Numai un bolnav psihic - sa fiu in ton cu tine - ar conduce cu permisul suspendat.
Daca ceri parerea unor oameni, respecta-i, nu numi bolnavi psihic (vezi ca se spune bolnavi psihic, nu bolnavi psihici).