| mihaineacsu a întrebat:

Salutari

In urma cu ceva vreme am inchis un SRL, si am aflat de curand, ca inactiv fiind, nu mai pot fi nici asociat si nici administrator pe vreun alt srl in viitor - deoarece SRL-ul era declarat inactiv, iar cei care s-au ocupat de asta, nu m-au informat de acest lucru

Se poate face ceva pentru inlaturarea acestui lucru din cazierul fiscal?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 39/2015, citez:
"ART. 6.Scoaterea din evidenţă a contribuabililor care au informaţii înscrise în cazierul fiscal
  (1) Contribuabilii care au înscrise informaţii în cazierul fiscal se scot din evidenţă dacă se află în următoarele situaţii:
j) decesul, respectiv radierea contribuabilului. În situaţia radierii unei persoane juridice sau a unei entităţi fără personalitate juridică declarate inactive anterior radierii, inactivitatea fiscală înscrisă în cazierul fiscal al reprezentanţilor legali sau al reprezentanţilor desemnaţi se scoate din evidenţa acestora la data împlinirii unui termen de un an de la data radierii contribuabilului.
  (2) Informaţiile pentru faptele, respectiv situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi d)-j) se scot din oficiu din evidenţa cazierului fiscal, iar cele de la lit. c) se scot din evidenţa cazierului fiscal la cererea contribuabilului.
  (3) Informaţiile care se scot din oficiu din evidenţa cazierului fiscal se pot scoate din evidenţă şi la cererea contribuabilului, însoţită de documentele doveditoare."

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca SRL este inactiv atunci nu l-ai inchis ci doar i-ai suspendat activitatea.
SRL se poate activa iarasi sau il lichidezi si atunci acela nu va mai exista si vei putea infiinta altul, bineinteles daca la lichidare ai platit toate datoriile catre stat sau alte persoane.

| mihaineacsu explică (pentru Ioandelasal):

SRL-ul a fost inchis, fiind inactiv.
Este pe 0, fara datorii, toate declaratiile depuse.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru mihaineacsu):

Si a fost si radiat din Registrul Comertului?

Da

Ioandelasal

Atunci nu inteleg de ce ti s-a spus ca nu poti infiinta un alt SRL, legea societatilor comerciale nu prevede o interdictie in acest sens. Poate s-au referit la SRL-D.

Pai asta nu e inscrisa in cazierul fiscal? faptul ca am inchis un srl inactiv?

Bula
| Bula a răspuns:

Nu scrie in nici o lege ca ai gresit ceva prin inchiderea unei firme inactive.
In cazierul tau fiscal ti se trece doar daca firma a ramas dator statului si tu ai fost administratorul firmei.
Cel mult se va inscrie ca ai activat cu firma in perioada de... -...
Iar daca n-ai facut nici o fapta pentru care se poate invoca raspunderea administratorului, atunci nu exista nicibaza legala pentru a avea interdictie pentru a deschide si administra o alta firma (in afara de SRL-D, care poate fi doar prima ta firma, ca debutant).

| mihaineacsu explică (pentru Bula):

Eu am citit ca daca o inchizi ca administrator unic si asociat, inactiva fiind, ti se trece in cazierul fiscal, si asta te-ar impierdica de la a deschide o alta firma
Datorii nu au fost

Bula
| Bula a răspuns (pentru mihaineacsu):

Unde ai citit?
Poate daca ai fost asociat unic in SRL-D. In acel caz nu mai poti deschide un nou SRL-D (D=debutant), doar SRL normal.

| mihaineacsu explică (pentru Bula):

Am avut SRL, nu SRL- D

Bula
| Bula a răspuns (pentru mihaineacsu):

Probabil persoana respectiva a inteles gresit.
Chiar daca se scrie in fisa ta fiscala ("cazier"? ) ca ai avut o firma, daca l-ai inchis fara datorii fata de stat sau terte persoane, pe tine nu te poate afecta cu vreo interdictie (n-ai facut nimic rau).

Citeste inca odata acel text, eventual da un link la pagina respectiva.

Ioandelasal

Da, se inscrie in cazierul fiscal dar inscrierea se radiaza dupa trecerea unui an de la data radierii societatii.

Ai un articol de lege unde e specificat asta?