| BlueBell07 a întrebat:

Se poate da amenda daca cineva copiaza o poza postata public la profilul cuiva de pe Facebook si o arata altcuiva intr-un mesaj privat? Dar daca cineva arata linkul catre ceva compromitator pentru persoana in cauza tot in niste mesaje private(dar una din persoane tradeaza si ii spune, aratandu-i mesajele persoanei-tinta)? In ambele cazuri se poate aplica amenda?

Răspuns Câştigător
| VoidEternal a răspuns:

Ai zis chiar tu. Postata PUBLIC. Nici pomeneala de amenda, nu stiu de unde va vin ideile astea. E ca si cum ai zice ca o sa dai cuiva amenda ca se uita la un afis electroral pus pe un stalp pe strada.

14 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Iei amenda doar daca postezi pozele alea in mod public fara acordul proprietarului si daca le editezi public cu intentia de defaimare si injosire. Ca asa cu totii cred ca avem salvate in telefon pozele altora, dar daca nu le postam intr-un spatiu public, nu se intampla nimic.

| BlueBell07 explică (pentru StoicAnalysis):

Multumesc!

| BlueBell07 explică (pentru VoidEternal):

Pentru ca o colega de-a mea a fost reclamata de alta la Politie pentru faptul ca a copiat poza surorii ei si a trimis-o altor colege in privat. Linkul cu aspectele compromitatoare era si acela tot public si trimis in mesaje private.

| Mosotti a răspuns:

Daca totul e public, nu conteaza ca dai si tu altora, oricum era expusa totul public inclusiv chestiile compromitatoare, iar in spatiul public nu se garanteaza intimitatea, deci acela isi asuma din start din astea.

Sa nu dai din privat daca acela zice sa nu dai! Sau sa te dai drept ala pentru avantaje.

| BlueBell07 explică (pentru Mosotti):

Da,era o poza publica a surorii duduii pe care eu am aratat-o cuiva intr-un mesaj privat. Duduia a aflat de la persoana careia i-am trimis poza, pentru ca acea persoana i-a fost ei loiala, nu mie(cu ocazia asta am aflat si ce "prieteni" aveam), iar duduia m-a reclamat la Politie pentru ca am trimis poza publica a surorii intr-un mesaj privat. Nu am postat nicaieri poza ei si nici nu am folosit-o cu alte scopuri, ca nu aveam ce face cu poza ei urata. Daca era Angelina Jolie mai intelegeam.

| Mosotti a răspuns (pentru BlueBell07):

Sa se duca la pulitie, rad si aia de ea, o poza publica se considera ca o pot vedea toti.
Atat timp cat nu o folosesti in scopuri rele, e okey.

Calomnie, deep fake, etc.

A mai fost asa, la ap celalalt jos voiam sa intru in bloc si venise una care locuia sa intre si ea, tragea de usa sa nu intru, eu trageam si eu, cica nu as fi din bloc, eu de al naibi trageam, ca puteam sa las sa plece si sa bag ala de intrefon.
Era nesuferita rau, se vedea pe camere la administrator, a chemat politia cica am agresat-o.

A dracu forta avea nenica! Pufaaai. I-am zis si ceva de dulce, dar camerele neavand sunet nu s-a putut pune in evidenta asta.

Aia "doamna...ptr asta ne-ati deranjat? Data viitoare va dam amenda, nu v-a atins, nu e agresiune, de insulte nu avem dovezi, asa fiecare poate spune orice".
Am murit de ras.

Ala de Politie care m-a chemat in urma reclamatiei ei, a incercat sa ma sperie ca daca mai trimit o data poza, ma va amenda. Mie mi s-a parut ca politistul nu a fost corect si i-am trantit faptul ca poza este oricum publica si poate fi copiata si trimisa de oricine altcineva foarte usor.S-a facut ca nu aude si m-a amenintat ca daca se mai intampla, ma amendeaza.

Era prost politistul.

Sau corupt, platit de ea sa ma intimideze si sa nu mai trimit poza.

De parca nu ai putea trimite anonim prin proxy-uri sa nu stie cine, zic la o adica.

Pai, asa am procedat, dar colega careia i-am trimis poza m-a dat de gol, aratandu-i mesajul.

Si nu ai intrebat-o pe colega de ce te-a dat de gol?
Ziceam sa dai mesajul de la un cont pe care nu-l stia si cu mesaj, sa nu faca legatura intre tine si ala care i-a dat poza.

Pentru ca nu banuiam ca ele sunt amice bune pe din dos. Aveam impresia ca stie cat de parsiva este acea femeie, insa se pare ca cele doua se aseamana.

Am inteles, e clar acum.