Nu cred ca se intampla nimic. Nu esti obligat sa iti faci buletinul a 2a zi dupa ce implinesti 14 ani.
Mie mi s-a spus ca trebuie sa ma duc cat de repede posibil, deci, da, sfatul meu, trebuie sa te duci repede, nu dupa 2 luni.
Nu este recomandat sa astepti mult timp dupa ce implinesti 14 ani. Eu te sfatuiesc sa te duci cat mai repede.
Nu se va intampla nimic, stai linistita, cand am implinit 14 ani nu eram in tara, am revenit dupa ceva timp si l-am facut, nu are nimic! Dar grebeste-te sa-l faci totusi...!
Din cate stiu eu, daca ti-l faci dupa implinirea varstei de 14 ani, risti sa primesti o amenda. Acum nu stiu daca pentru 2 luni iti da. Eu de exemplu mi l-am facut dupa o luna si nu s-a intamplat nimic.
Conform OUG 97/2005 prima carte de identitate (nu se mai face buletin) trebuie facuta in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani. Daca depasesti termenul poti fi amendat.
Te-ai gandit mult pana ai debitat asemenea "naivitate"? Citeste-ti certificatul de nastere.
Fiecare om care se naste este trecut in evidenta populatiei la primarie.DA stie primariea DA, stie politia.Si constiinta ta de cetatean.
Faptul ca sunt si copii chiar si adulti in special de cetatinie roma fara carte de indentitate sau chiar fara certicat de nastere e o alta poveste.
Ziua mea de nastere era pe 4 iunie. Deci poimaine o sa fie 2 luni. Inca n-am buletinul, sapt trecuta a fost politia la mine sa-mi spuna ca neaparat sa-mi fac buletinul, daca nu-l fac atunci o sa fiu arestata pana cand il fac.