| NonZarek a întrebat:

Se poate ocupa ANPC de o editura care nu respecta contractul și nu a dus la îndeplinire proiectul?
Am încheiat un contract de editare și publicare, însă manuscrisul nu e nici acum gata (au trecut 5 luni) și nesimțiții nici la mesaje și telefon nu răspund, vreau sa sesizeze ANPC ul însă nu știu sigur daca se ocupa de probleme de genul.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

ANPC nu are atributii in asemenea relatii contractuale.
Daca o parte nu executa obligatiile contractuale cealalta parte o poate actiona in judecata, fie pentru executarea obligatiei fie pentru desfiintarea contractului.

| doctorandus a răspuns:

Răspunsul lui Ioandelasal e corect: nu ești consumator în privința asta.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Poți face o sesizare scrisă către directorul editurii.
Atasezi si o copie xerox a contractului. Dacă poti, du-te personal si caută-l!

| NonZarek explică (pentru floresdemayo):

Directorul editurii se ocupa de citire și răspunderea mailurilor, nu cred că rezolv nimic.

| doctorandus a răspuns (pentru floresdemayo):

E director nu chelner. Plus ca e propriul lui interes sa castige bani din vandut carti.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru doctorandus):

Nu, zău! Directorul executiv trebuie să aibă grijă să se respecte termenele de publicare ale cărţilor!

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru NonZarek):

Ba da, afli un răspuns! Du-te si fă ce ti-am zis. Am si eu o prietena care conduce o editura din Sibiu! Un director are mai multe responsabilități. S-ar putea să nu-l fi considerat valoros manuscrisul tău. Du-te si discută cu el, face-to-face. Măcar să știi motivul întârzierii.