Poate sa te dea in judecata pentru ca nu vrei sa contribui la repararea acoperisului, oricum daca tu stai la ultimul etaj si pe vecini nu-i afecteaza daca nu dai banii scapi basma curata dar pe cealalta parte e bine sa iei masuri si sa te asiguri ca nu vor sa te ia de fraier si sa dai mai multi bani. Daca aia e locuinta ta si nu ai alta cel mai bine e sa faci sa fie bine ca in viata se intampla multe si poate te vei intoarce.
Am fost 5 ani administrator si iti pot raspunde urmatoarele: nu vecinii iti cer banii ci asociatia de propietari condusa de presedinte si administrator in urma unei adunari generale! Daca in cadrul adunarii s-a votat reabilitarea acoperisului atunci nu ai ce face.Aceasta lucrare trebuie facuta cu o firma autorizata si in general se pot plati in rate. Daca refuzi achitarea banilor, asociatia te da in judecata si ii platesti.La acesti bani ti se adauga si cheltuielile de judecata si penalitatile aferente!
Aici nu e vorba de omenie ci de lege! Restantierii pe mai mult de 3 luni pot fi actionati in justitie si daca suma nu este restituita, apartamentul poate fi scos la vanzare pentru recuperarea sumelor! Cheltuielile pentru repararea acoperisului se imparte in mod egal, in functie de suprafata utila a fiecarui propietar, indiferent ca sta la parter sau la ultimul etaj! Acoperisul este bun comun!
Sigur, fabiola era unul din genul ăla de administratori pe care eu i-aș bate de trei ori pe zi și o dată seara ca supliment nutritiv dacă ar fi administrator la blocul în care stau eu.
În altă ordine de idei - nu-ți pot face nimic. Chiar presupunând că te dau în judecată, dacă tu n-ai semnat nimic - mult pa.
Astea cu adunarea generală sunt un mare bullshit, pentru că în principiu adunarea generală = băbăretul și moșnegăretul care se plictisește acasă și stă pe bancă-n fața blocului și la adunările generale simțindu-se importanți că iau decizii pentru alții.
Mai mult, depinde și de motivele pentru care nu vrei să dai - dacă de exemplu nu vrei să dai pentru că s-a ales o firmă cu un tarif mai mare în dauna unei alte firme, sau dacă ai dovezi că cineva îți trage niște bani din șmenozeala asta, eu te-aș încuraja chiar să dau tu în judecată asociația de proprietari și să faci gât.
Salut.
Nu am mancat si nu as avea de ce sa mananc bataie, atata vreme cat cunosc legea si o aplic ca atare, cat sunt onesta si impartiala! Eu i-am raspuns dpv al legii, ca nu vrea sa plateasca este problema lui sau a ta! Daca nu stiai acoperisul este bun comun, nu a celor de la etajul 4. In ceea ce priveste,, babaretul si mosnegaretul" ...se simt importanti ca iau decizii, pentru ca unii ca tine le dau aceasta sansa,iar apoi cand vine vorba de bani,se dau cocosi si ameninta administratorul cu bataia! Pentru cultura ta generala, nu am avut parte de asa ceva, atata vreme cat si astazi cand nu mai am aceasta functie, ies cu fruntea sus din bloc, iar faptul ca oamenii ma respecta si imi cer pareri, spune totul!
„Pentru cultura ta generala, nu am avut parte de asa ceva" - Păcat. Regret sincer.
„faptul ca oamenii ma respecta si imi cer pareri, spune totul!" - Despre cine? Despre oameni? Dacă despre oameni, cu siguranță, așa e, acest fapt spune totul.
Imi cer pareri despre administratie, despre oameni nu comentez fara sa-i cunosc, asa cum incerci tu sa faci!
Sc SG MIKY PROD CONSTRUCT SRLspecializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism si garantie la cele mai mici preturi Montaj Tigla Ceramica. Pentru mai multe detalii accesati site ul nostru https://expertacoperisuri.eu/
anonim_4396 întreabă: