"Oamenii" proști răi lacomi plini de ură si prostie în ei mereu vor face războaie din orice...și vor aduce haos în viața oamenilor nevinovați din orice... Mosoti. Oamenii înțelepți vor aduce pace înțelegere liniște armonie umanitate.
Părerea mea este că se poate stârni foarte ușor un al treilea război mondial,iar acest conflict este fix cireașa de pe tort,pe lângă celelalte existente.
Plus că na,lumea are tot felul de nemulțumiri+inflația+efectele postpandemice,au dus la factorii favorizanți unui nou război.
Chestia nașpa e că dacă o să înceapa, pe lângă faptul că o să fie o mulțime de distrugeri, o sa fie și mai rău decât este acum(inflație mult mai mare, ramurile economiei suferind cu vârf și îndesat +criza umană și multe altele)
Dar nu cred că vom fi la nesfârșit prea răbdători, WW3 fiind inevitabil, parerea mea.
Nu cred că se va detensiona dar nici la al treilea război nu cred că se va ajunge.
Totul depinde de interese.
Acest conflict are radacinile din anii "60, de pe vremea creerii statului Israel (cand s-a "uitat" creerea statului palestinian).
Daca s-ar crea un stat palestinian independent (ce nu ar fi pe placul Izraelului), lucrurile s-ar putea rezolva.
Nu cred ca o sa fie cazul de WW3 exista posibilitatea de un razboi proxi sau un conflict regional asa cum au mai fost si intrecut.Doar ca de data asta va fi doar intre Israel vs Iran si alte grupari paramilitare islamice(Hamas, Hezbolah).
Israelul ar fi sustinut de Sua si vestul Europei in timp ce palestinienii vor fi sustinuti Iran, Rusia si China.
Gandeste-te ca au fost multe razboaie in trecut acolo si nu s-a ajuns niciodata la WW3.
Si au fost razboaie mai urate decat in prezent, odata Egiptul si Siria au atacat simultan Israelul dar au fost invinse.
Iar in situatia de astazi Liga Araba nu sustine Hamasul si nu este implicata in acest taraboi.Egiptul a avertizat Israelul cu cat zile inainte despre atacul iminent al Hamas.
Parerea mea e ca sunt slabe sanse sa se ajunga la WW3.Cel mai probabil o sa fie lupte intre Hamas si Israel soldate cu pierderi mari de ambele parti.
Chiar dacă ar fi să mor in război, tot aș vrea să existe un al 3 război mondial, pentru că nu îmi place deloc lumea asta.
Nici lumea ce va sa vina nu va fi mai buna.
După cum ai observat, probabil, după fiecare război mondial, lumea a devenit și mai rea și mai "in alertă".
Deci bine nu va mai fi...
Dar ce la un razboi mondial sunt obligati sa intre si Nato? sau poate sa fie gen un razboi mondial si intre 10 tari? si 3. daca ar fi un razboi mondial putem noi romanii aproape nici sa nu intervenim? pai ce spanac se duc 30 de tari sau cate avem la razboi toate si totii oamenii?
Daca ar fi un razboi mondial putem noi romanii aproape nici sa nu intervenim? pai ce spanac se duc 30 de tari sau cate avem la razboi toate si totii oamenii? de unde stim ca nu s-ar descurca doar 10 tari? sau ar trimite toti militarii din toate trile si daca mor toti militarii ar intra restul care nu suntem militari?
Paletina, ca tara, nu exista.
In 2012 a fost recunoscut ca Statul Palestinian de 138 tari, ca teren suveran, pe teritoriul Cisiordania si Ghaza.
Pai de zeci de ani de ce n-a mai fost asa ceva pana acum?
Pai de ce sa fie un WW3 sa moara milioane doar ca nu-ti place tie lumea in care traim? Nici dupa razboi nu o sa-ti placa, deci ce rezolvi?
Da, vine al 3-lea război și o să murim cu toții și o să ardem în focurile veșnice ale iadului.
Sper să aibă muzică.
Pai NATO cine e majoritar? SUA. Se baga daca au interese. Se baga in sens ca du arme si colo si colo, ne omoram intre noi, apoi vin ei si profita din asta.
Nu prea poti sa nu te bagi ca na, facem parte din sistemul asta pe care noi l-am vrut, alianta asta.
Suntem niste prosti. NATO te-a bagat acolo ca sa lupti pentru interesele americane, sa cumperi arme de la ei.
Uite, nu mai are tara bani, dar iei de 6 miliarde de euro avioane!
Iar daca ne ataca pe noi cineva, nu se baga ei cu trupe, iti da arme sa te omori cu ala, 2-3 conserve acolo si 3-4 haine poate.
Na mai fost asa ceva spui tu dar cand o invadat Iraq Quweitul, ori sor batut Iraq cu Iran, alea nu-s, ori nu se pun?
Sau Anglia cu Argentina si alte razboiaie.Lumea e aia care a fost mereu la fel.
Acu ca toti au telefoane mobile cu camere si filmeaza, posteaza, fiecare vine cu ideile lui, cu presupunerile lui si de aici toate discutiile astea aiurea.
Conflictul se extinde, unde adica sa se extinda? Sa mearga la vest nu are unde, acolo este alta tara Egipt, oriunde se duce n-are unde nu stiu despre ce extindere vorbesti tu, sau altii.
Se extinde in sensul ca adevara fiecare la partea lui? Alea is doar asa batut din gura, datu din gura, poate poate sperie graurii sa fuga de la struguri dar in ziua de azi nici graurii nu se mai sperie de nimic,
Sincer iti zic, mama spune, veneau grauri si de fata cu ea luau cireste, luau struguri, de linga tine tipi la ei, niic nu te baga in sama
Acolo is arabi de aia indoctrinati, asa o sa fie tot timpul acolo, pana cand o sa dispara, daca vor disparea vreodata.
Normal ar trebuie sa dispara, asa cum au aparut, cindva vor disparea daca tot vor continua asa.
Daca esti om pasnic, supravietuiesti foarte lung timp. Avem romanii, noi am fopst pasnici, majoritatea timpului, au venit peste multe popoare, am plecat capu si am ramas tot aici
Daca o faci pe zmeu si esti vai de mama ta, sigur vei dispare.
Aia trebuiiau eliminati de multa vreme de acolo, nu mai trebuia sa existe nici o fisie nimic, sa fi luat israel tot ori cu Egipt, ducase dreacu handicapatii aia.
Nu trebuie sa te uiti la nimic, trebuie sa te uiti azi la fiecare ce au, ce fac.
Daca te uiti la Israel vezi numa frumos, daca te uiti peste gard, vezi numa prapastie asa ca ce alegi?
omu face locu sa fie frumos, iar daca israel a facut locul ala frumos, atunci aia sa ramana acolo.
Cu arabii aia dusi cu pluta nu ai ce discuta, cu de astia indoctrinati religios, doar sabia, capu taiat, tai capu la balaur si ai rezolvat problema din radacina.
Iranu a amenintat SUA bubuiala la aia acasa, la care la aia acasa? Eun cred ca ai visat ceva rau azi noapte, inainte sa scrii astea.
Stii cei Iranu? Pistol cu apa, aia este.Toate statele arabe se bazeaza stii pe ce? Ca is multi, ca is multe tari arabe, iar daca ai sari pe careva ei is uniti, is uniti fanatic religios, atunci sar nu la lupta, sar cu gura, la lupta de tragi un foc ceva, fug ca sobolanii is f slabi din pct asta de vedere.
RO a intyrat in NATO nu ca ia vrut careva, ori sa ne vinda noua aia ceva, asa cum tu spuiu, am intrat acolo sa avem o siguranta, dar nu referitor la arabi, la altii de linga noi.
Daca e un razboi tot romanii lupta, zici tu, Cu ce sa lupte frate romanii, cu prastia, cu ce?
Te intreb la ucrainieni, au primit aia arme la greu da? Crezi ca au cumprat aia armele alea? Intreb ca idee. Leau primit moca, no sa platreasca nimic pentru armele alea, asta ca idee.
DFeci despre ce avione vorbesti? Daca RO a cumparat ceva avioane, nu lea bagat aia pe git, RO a acumparat ca de alea au bani, de altceva mai bun nau.
Tu crezi ca e careva dator sa iti dea ceva tie moca? Tu ai munci pentru altul moca? Acele arme, avioane etc, is muncite de cineva nu cezi? In SUA is facute de firme private, iar aia nu lucra moca nici pentru guvernu american, dapai sa dea altora ceva.
Daca ai bani cumperi ce vrei, daca nu ai cumpoeri de ce bani ai.Cum am spus nu iti baga nimeni pe git ceva cu forta. daca tu ai guvernati de astia tilhari, corupti, normal ca cumpara ceva ieftin, tocmai sa isi umple si ei buzunarele.
Aia iti propun, dar nu iti baga pe git, asta tine de guvern daca accepta.La NATO ai o singura obligatie, aia sa cotizezi o suma ce s-a stabilit si au fost toti de acord sa o dai, pentru ca alainta aia nu o tine dzeu, nu cade ceva asa de sus, oamenii aia trebuie platiti.
Nu trebuie sa te uiti nicaeri, nu trebuie sa citsti nimic, doar analizezi si iti dai seama ce se intampla.
Romanu asa a fost mereu corupt, guvernantii asa au facut mereu, pentru ei orice prounere din afara este o ocazie dea isi umple si ei buzunarele, asa ca nu mai da vina pe altii pentru rahaturile facute de romani.
Tu ai ales, romanu a ales pe aia care sa ii conduca, sai reprezinte, a sa ca ciocu mic, nu te mai lega de alte tari fara motiv.
Nu au venit aia sa se roage de tine, hai la noi in NATO si restul.
Razboi mondial nu pleaca de la niste indoctrionatio religiosi si care nu-s in stare de niumic, nici macara sa isi asigure mincarea de zi cu zi.
Aia supravietuiesc acolo ca li se da de mincare, daca le taie astia macaroanele, mor ei singuri in cateva zile is deja domeniu trecut, nu au nici apal, nici mincare, aia is niste paraziti, niste lipitori, carora li se da ceva sa nu dispara, is doar folositi pe pest de manevra, is motiv de scandal, de aia is acolo.
Doamne fereste de ww3, ca mori chinuit daca nu te sinucizi cu o metoda sa nu te chinui.
Daca nu te prinde in epicentru ca sa te spulbere instant, pica blocu pe tine si poti sa nu mori, sau poti suferi arsuri.
Nu stim daca WW3 chiar ar fi nuclear cum zice Putineiu. Ptr ca fiecare vrea sa castige, nu sa crape toti totusi.
Ma gandesc daca astia stau si ei pe forumuri, astia mari, sa fie printre noi sau pe celalalt forum si noi sa nu stim.
Politicieni, macar copiii lor, presedinti, comandanti de armata.
Ca pe FB sunt.
O da, stau sigur, că la câte mesaje am trimis eu la cam toți de la noi, ruși, UE, ucraineni au răspuns toți și au făcut exact cum le-am zis.
Nu vorbim de Simion sau Șoșoacă, ci de președinți, premieri, oameni cu ceva prestanță totuși.
Dar au oameni care sunt la curent cu temele mari de pe social media.Nu ai văzut că imediat vin să contrazică ceva viral ce nu le convine.
America a dat cu atomica din WW2.La WW3 nici nu mai încape vorbă.Și cred că tot America ar da dacă ar fi să fie.Și poate îi potolește iar, că de încercat să oprească războiul prin orice mijloace posibile nu încape discuția.
Este iar est contra vest, ca in conflictul din Ukraina. Sunt sanse mai mari sa se inrautateasca, pentru e in plus partea religioasa.
Calcul nu se face în funcție de ultimii zeci de ani, Ci la o sută de ani.
Nu, analizeaza WW2 si ai sa obeservi niste asemanari cu ce e acum, nu zic ca o sa fie chiar asa, am zis, imi asum o eroare sa gresesc, insa suna chestia cam ca atunci.
NoNames66 întreabă:
▄ █ ▄ █▄ █ ▄ █... întreabă: