Fiecare om are pasarelele lui.
Unii au chiar stoluri.
Cati politicieni destepti cunosti?
Si tu chiar crezi ca nu se cunosc cauzele?
Si cum vezi tu rezolvarea acestora?
Chiar crezi la liderii mondiali nu inteleg?
Mi se pare ca pui intrebari fara a te gandi prea mult. Un raspuns concret ar insemna sa scriem o lucrare de multe pagini.
Bravo! Păcat că tocmai s-a acordat Premiul Nobel pentru pace pentru 2023.
Poate la anul ai noroc.
Terorismul poate fi combatut prin anihilarea lui. Cei care il practica nu sunt oameni rationali. Nu este nimic de inteles. Chiar nu vezi ca-si dau singuri bombe si dau vina pe Israel? Atat asteapta. Nu au niciun sens nici atacurile teroriste din UE. Toata lumea sustine Palestina. Tot ce au spus este ca terorismul trebuie oprit. Toti au facut asta, inclusiv Israel. Nu vezi ce reactie trezeste afirmatia asta?
Inca nu mi-ai spus ce stii tu ca au facut SUA in cei 20 de ani cat au stat in Afganistan. De ce pui intrebari cu intentii malitioase? Du convorbirea pana la capat sau vezi-ti de treaba ta pentru ca nu stii ce se intampla cu adevarat!
In mintea ta sunt deja catalogat drept propagandist. Ti ai format deja o părere. Nu cred ca vrei cu adevarat raspunsul meu. Dar sunt curios. De ce imi citesti intrebarile? E evident ca nu le agreezi.atunci?
Pentru ca de asta intru pe TPU.
Dar te inseli, as vrea sa-ti stiu raspunsul. Si te inseli iar, nu te cred propagandist, cred despre tine ca esti un fel de "smart ass".
O sa O iau asta drept compliment. Deci. Stiu care au fost scopurile declarate în mod oficial și ca ele s-au concretizat oarecum în afghanistan. Dacă scopul era ca tara aceasta sa nu mai poată fie utilizată ca sanctuar de operațiuni teroriste cam au reușit chestia asta. Pe masura ce războiul a avansat au fost oferite alte motive pentru continuarea lui cum ar fi nationbuilding(Sunt sigur că stii ce inseamna). Dar bănuiesc că Tu stii mai multe detalii din culise.eu recunosc ca nu am de unde sa stiu asta. sper ca nu ți-am irosit ziua si mai sper ca ai avut răbdare să îmi citesti raspunsul.
Invadarea Afganistanului si vanarea lui Osama bin Laden au fost raspuns la 11 septembrie. Aceleasi state care l-au sustinut pe bin Laden, sustin si gruparile actuale Iran, Qatar, Saudia. El a fost gazduit in Saudia si dus in Afganistan de catre Qatar. Acum ra.tul terorist actual este finantat de Iran si Qatar (in principal) si gazduit de Qatar. SUA nu au reusit ce si-au propus, s-au multumit sa il inhatze pe bin Laden. Atat au putut face, nu e usor cu ei, sunt foarte multi si foarte spalati pe creier. Atata vreme cat sunt lasati in pace si nu este prezenta o mare putere militara, isi fac structuri si infrastructuri jihadiste. Ar fi in stare sa isi fac orase, tari underground, chiar si continente. Oamenii atata stiu.
In ce fel te poti lupta cu Qatar si Saudia? Astia te baga in recesiune peste noapte daca-si pun capul. Asta au mai facut: au stabilit relatii la inalt nivel cu aceste tari. Crezi ca le place sa faca asta? Tot ce zici tu acolo sunt niste aberatii. Au nevoie de arme pentru ca asta este singura lor putere. Au nevoie de sateliti. Au nevoie de informatii, servicii (NSA, CIA etc) Trebuie sa fie doxa in privinta asta, doar asa pot mentine controlul. La fel trebuie sa fie doxa in privinta diplomatiei. Altfel, cu totii vom fi, rand pe rand (crestini, budisti etc) in locul Israelului.
Saudia? Arabia saudită? Deci singura sansa a lor a liderilor lumii sunt armele? Împreună cu informatiile si diplomația?