| Jeffy0606 a întrebat:

Stăteam și mă gândeam, oare dacă o persoană care nu există în acte, care nu și-a făcut vreodata certificat de naștere, etc., comite o crimă, poate fi arestată? Oare ce s-ar întâmpla? ????

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce sa nu fie arestata?

| StoicAnalysis a răspuns:

Da. I se face pe loc un fel de identitate provizorie si il baga la zdup.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poate fi arestata si nu cred ca nu exista in acte, macar certificat de nastere are.

| mODIN a răspuns:

Sincer, cred ca e si mai grava treaba pentru o persoana de genul. Chiar si daca face ceva mic de tot, de exemplu fura o guma de mestecat dintr-un magazin, dupa risca sa-si petreaca restul vietii in inchisoare din simplul fapt ca nimeni nu stie ce sa faca cu el. Sunt convins ca exista ceva legi cu privire la ce trebuie facut, dar realistic vorbind o sa-l tina politistul local arestat cateva zile ca habar nu are cum sa procedeze, apoi o sa-l cheme pe seful de sectie, ala va face la fel, apoi seful si mai de sus si tot asa.

Deci pe scurt, arestat poate fi oricine, dar cu judecatul e dupa mai dificil.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu exista persoane care să nu existe în acte.

| Violleta2022 a răspuns:

Asta nu se poate intampla asta in tarile civilizate, fiindca copilul ala nu poate trece neobservat atati ani, fara se fie luat in eviden la nastere, apoi i s eface buletin (carte de identitate) la 14 ani samd.
Orice om care comite o crima este imediat arestat, indiferent ca are sau nu acte la el, fiind dus la puscarie si in anii care urmeaza cat este inchis este cercetat si investigat, sa se identifice cine este si ce a facut.

| popapopica a răspuns:

Da, poate fi.
Daca a ucis, exista. Si acte i se pot face imediat, pe loc.

| ReddY25 a răspuns:

Da,poate fi

| TheGentleman a răspuns (pentru Ioandelasal):

Imposibil nu este. De exemplu, oamenii străzii nu au acte o mare parte (fiind pierdute sau expirate)