| gabriela2201 a întrebat:

Succesiune intarziata

Mama tatalui meu cu fratele ei n-au facut succesiune dupa parintii lor, toti sunt acum decedati, inclusiv tata. Daca am actele doveditoare de rudenie pana la strabunici putem deschide succesiunea? Mai am o sora si o matusa =sora tatei.Presupunem ca putem scoate duplicat titlu de proprietate. In acest caz, se face succesiunea direct celor ce traiesc? ajuta cu ceva sa declar la notar ca sunt urmasa daca nu ne reunim toate trei sa dezbatem succesiunea la notar? N-as vrea sa evacuez locatarii ce stau in imobil de 15 ani dar nici sa le fac acte de proprietari. E vorba de o casa batraneasca 4 camere si 2.5 hectare agricole.

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cam tîrziu te ai decis sa faci succesiunea, aia trebuia facuta atunci dupa decesul parintilor, acum mergi la un notar si intreaba l sau mai bine un avocat ca el stie sigur cum sa procedezi, trebuiesc bani sa platesti avocat si sa faci succesiunea. Mult succes.

3 răspunsuri:
| I0NUTA a răspuns:

Se poate rezolva, dar este mai complicat. Intreaba un notar care este procedura.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate face procedura succesorala, se vor face mosteniri succesive pana la mostenitorii care traiesc.
Nu este nevoie sa meraga toti mostenitorii la notarul public, poti merge doar tu si sa soliciti deschiderea procedurii succesorale, indicand toti mostenitorii.
Notarul public iti va indica actele necesare si va cita toti mostenitorii la o data ulterioara.

| recedaniel1 a răspuns:

Da puteti dechideti succeunea