Un parinte batran nu prea are ce sa-ti spuna...
Daca asa gandesti despre parinti ai sa ai o soarta grea. tocmai ca-i batran are o gandire matura si rezolva altfel problemele. Ma gandisem sa-ti dau un raspuns dar nu meriti.
Si daca sare la mine mucosu? Da sa zicem ca nu ii dau o palma, am lanterna cu electrosoc, pot sa o folosesc?
Daca sa zicem eu ma leg de cineva, si acea persoana vine sa le spuna parintilor mei ca ce am facut, si indiferent de situatie nu sunt in stare sa ma poata controla la o varsta de 14/15 ani, cum crezi ca o sa ma poata pedepsi sau sa ma faca sa ii ascult de ei atunci cand cresc mai mare? Trebuie sa intelegi... In fiecare lucru exista cate un "Depinde" Parintii mei nu pot sa faca nimic, trebuie sa intelegi.
Daca dai o palma, o sa se ajunga la o bataie si de la bataie, la politie. Daca aia iti dau tie una, atunci poti sa suni la politie decat sa fugi. Asa scapi de ei si nici nu te faci de ras.
Nu imi e frica, mai ales ca sunt mucosi, iar daca se pune problema mai serios, atunci il sun pe sefu de la interventie si ma ajuta el, am vechime in domeniu de securitate si oricand am o problema ma ajuta, eu am pus alta intrebare...
Iar eu ti-am raspuns dar nu ai inteles. Era vorba ca nu vrei sa ai probleme cu politia si de aia am zis ca daca ii dai o palma (dupa cum dorinta ta), de la o palma o sa se ajunga la o bataie si de la bataie, la politie. Si am zis ca daca aia iti dau tie una, poti sa chemi politia inainte sa intri si tu in belele. In felul asta ai scapa si de ei, nu ai avea probleme cu politia si nici nu te-ai face de ras in fata fetei respective.
Rezolvarea nu este nici sa-i dai o palma, nici sa vorbesti cu parintii.
Cand il intalnesti de unul singur (nu cu "gasca"), mergi la el si ii spui scurt: nu doresti sa te certi sau sa te bati cu el, sa nu te provoace ca va avea consecinte pentru el! Il intrebi hotarat, de la doi pasi distanta, si la urma adaugi: "Ai inteles?" - si nu-i mai spui NIMIC in plus! Orice si oricum ar reactiona, nu-l mai bagi in seama, ca si cum nu ar exista acolo.
Ulterior, daca va intalniti si te saluta, il saluti inapoi. Daca mai spune sau face si altceva, atunci nu reactionezi.
Poate va mai face cateva incercari "demonstrative", dar daca vede ca n-are cu cine, se va lasa...
Nu-mi da mie sfaturi! Am atatea vacante si concedii cati ani de viata ai tu. Cat despre fatul ca nu primesti sfaturi asta este chestie de educatie. Sau mai bine zis: lipsa.
Atunci de ce ma judeci daca nu stii? Bine lasa, multumesc pentru ajutor :*
Pentru ca tu ai impresia ca poti sa-i judeci pe altii si esti si incapatanat. Iti prevad o viata grea.
In nici un caz violeanta nu aduce pace. Demonstreaza ca esti domn, daca se leaga de tine, te aperi si mergi la politie.
Sa stii ca parintii, batrani sau tineri, au multe de spus cand este vorba de copii lor.