| Titinelnumber47 a întrebat:

Suntem o familie cu cinci copiii (7-14) ani.In 2004 am ridicat o casa in Galati la periferie Badalan.Inainte de a incepe casa am mers in audienta la Primar.Ne-a felicitat ca nu cerem casa.S-au interesat de statutul terenului, si au vazut ca nu poate fi revendicat ca apartine primariei.Ne-au spus sa incepem constructia ca actele mai dureaza.Am urmat sfaturile celor din primarie si am facut personal toate actele de la ridicarea TOPO pana la INTABULARE pe numele primariei dar pe banii mei.La final in 2012 in loc de concesionare si autorizatie de constructie mi s-a dat titlul de gradina cu casa pe el. am fost pusi sa platim taxe si impozite cu 3 luni inainte de iesire a actelor.Astazi stau cu actele de propietate pe teren ale primariei la mine obligat sa platesc taxe si supra taxe si amenintat cu demolarea.Am facut printre alte demersuri o plangere penala.La sfarsit mi s-a spus ca domnul director care mi-a eliberat titlul de gradina cu casa pe el nici nu a fost atunci director cu toate ca avem acte cu numele si semnatura dansului.Cei din actuala conducere nici nu vor sa auda de noi ( ne trimit la ajutoare sociale ) Ce putem face? Va rugam frumos daca ne puteti ajuta cu informatii.Noi nu putem contacta un avocat deoarece financiar suntem "la pamant" Nu vrem nimic altceva decat sa avem si noi acte pe teren si casa pentru care am muncit. Multumim mai multe detalii despre caz gasiti in link-ul urmator http://www.viata-libera.ro/......marie-casa ..Va multumim frumos

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se poate rezolva destul de simplu, dar numai daca vrea primaria.
In orice caz incepeti cu o cerere de atribuire a terenului in concesiune, pe o perioada lunga. Daca se acorda puteti intra in legalitate cu casa, facand documentatia cadastrala si intabuland casa in CF.
Daca nu se reuseste asa singura posibilitate mai este o actiune in judecata si, pentru aceasta, va trebui sa va adresati unui avocat. Puteti beneficia de ajutor judiciar, in baza OUG nr.51/2008.

| Titinelnumber47 explică (pentru Ioandelasal):

Multumim mult pentru raspuns. Cerere de concesionare am depus din 2014 dar cei din primarie dupa ce ne au dat titlul de gradina cu casa pe el si intrand pe domeniul penalului numai vor sa auda de noi.Le am devenit dusmani deoarece am incercat sa ne cautam dreptatea la, parchet, judecatorie dar am realizat cu-stupoare ca primaria conduce tot.Astazi stam cu actele de proprietate a terenului ce l-am trecut din privat in public facandu-i astfel proprietari.Noi detinem actele lor de proprietate iar ei ne incarca cu supra taxe si impozite.DIn nefericire asta-i Romania in care traim, si se ia munca cinstita si ti se ofera biruri si umilinte.Va multumesc mult

1 răspuns: