| Florin0 a întrebat:

Tatăl meu a murit acum aproximativ 2 ani, l-am gasit fără suflare, rece în pat. Sunasem imediat ce l-am gasit la 112, a venit echipajul medical împreună cu poliția. Medicii mă intrebase de fișe medicale, etc, iar eu încercam să le găsesc, însă nu erau de gasit nicăieri.
Au venit anchetatorii, m-au pus să scriu negru pe alb evenimentele, cum l-am găsit rece, cum am sunat la numărul de urgențe, et cetera.

Până la urmă am găsit fișele lui medicale și le-am dat echipajului medical - el avea cancer la prostată și cam atât.

Am aflat numai după faptul că mi se făcuse pe loc un "dosar penal" pentru omor, dar după ce s-au găsit fișele medicale, acesta a fost șters practic. (îmi cer scuze dacă nu mă exprim foarte bine.)

O curiozitate doar - de ce s-a facut acest lucru? Ce s-ar fi întâmplat dacă nu găseam acele fișe medicale?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Nu stiu daca spun bine in termeni juridici, cred ca ceea ce s-a intamplat a fost ca s-a deschis un dosar penal pentru "moarte suspecta" si apoi acest dosar a fost inchis din lipsa de probe.
Nu cunosc cum se inchide si prin ce metoda, insa cunosc faptul ca deschiderea acestui tip de dosar penal este ceva la ordinea zilei acolo unde exista suspiciuni, adica nu a fost ceva facut special pentru tine si doar in cazul mortii tatalui tau.
Nu s-a deschis dosar penal pentru omor.

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Sincer, mă îndoiesc că ți-a făcut cineva "un dosar penal pentru omor" pe loc, doar pentru că ți-ai găsit tatăl mort și ai sunat la 112.

Dosarele penale nu se fac nici "pe loc" și nici fără motive întemeiate.

| Florin0 explică (pentru johnnny123):

Acum nu știu exact, am auzit asta de la maică-mea la o săptămână sau două după moarte. Nici nu m-am interesat după ce am auzit ca a fost dat jos. Am zis "aia e" și atât. Acum mi-am amintit dintr-o dată de chestia asta și am zis să întreb poate știe cineva ceva.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu s-a deschis dosar in personam (cu privire la persoana ta sau alt suspect) ci in rem (cu privire la fapta), respectiv sa se stabileasca daca a fost un omor sau o moarte naturala.
Abia dupa ce se stabilea ca a fost omor se cauta si autorul faptei si, probabil, tu erai suspect sau in cercul de suspecti.
Srabilindu-se ca a fost moarte naturala dosarul a fost inchis, pe motivul ca nu exista nici o infractiune (fapta de omor).
Daca tu nu gaseai fisele medicale nu era mare problema, un exemplar al acestora se gasea la spitalul/medicii care l-au tratat.
Si apoi sigur ca i s-a facut si autopsie si s-a stabilit ca a fost moarte naturala, numai din fisele medicale nu puteau stabili exact si sigur ce a fost.