Mi se pare cam trasa de par aceasta masura si precis nu va eradica cersetoria. De altfel, asa cum spunea un lituanian, nu cred ca o asemenea amenda ar rezista in instanta, pana la urma este o ingerinta grava in libertatea oamenilor de a folosi cum vreau banii obtinuti in mod legal si nimeni nu le poate interzice sa faca un cadou oricui socotesc de cuviinta. Numai bine!
Cersetoria a existat de cand e lumea lume-chiar in Odiseea homerica exista un astfel de personaj-,si inclin sa cred ca va exisa aata vereme cat bunurile materiale voi fi impartite inechitabil si vor exista unii care au mai mult decat ar avea nevoie si altii care n-au nici cat ar avea nevoie.Iar sa disociezi intre cei care n-au,dar ar putea sa aiba, daca s-ar apuca de munca, si cei ce n-au fiindca nici nu pot munci, ar fi un efort sisific.Asa incat,parerea mea e ca trebuie lasat la o parte orgoliul de a putea declara:"Avem un oras fara cersetori!"-,caci orgoliu este,-si a accepta lumea asa cum e :cei ce vor sa cerseasca,sa o faca,iar cei ce vor sa dea,sa dea,fiindca asta nu s-ar intampla daca n-ar avea de unde da. Exista ratiuni si pentru una si pentru alta. Daca inteleg eu bine,cei mai scrupulosi in a eradica un fenomen sau altul,sunt asiaticii,cei care,iata,condamna la moarte traficantii de droguri,si cei care, in egala masura, par a dispretui viata omeneasca fiindca la ei s-a ivit si fenomenul "harakiri si cel numit kamikaze.Pana la urma,"lumea-i cum este si ca dansa suntem noi"; printi sau cersetori, dupa cum ne-a voit destinul sau am ales noi insine, in unele cazuri.Numai bine.
Ar fi bine.Ar fi excelent.Nu-i de ajuns cit decarteaza la politie smenarii, smecherii si contrabandistii.Acum au s-o faca si cersetorii taxe cu o anumita valoare pentru toate vadurile.
Foarte buna ideea este pacat ca acestia ne fac de ras in europa...
Tiganii sunt de 2 feluri, care se chiunie sa faca bani si care cersesc, pe cei care cersesc i-as impusca, insa pe ceilalti i-as incuraja, sunt tigani care fac totposibilul sa faca bani, fara sa fure sau sa dea in cap pe strada...
Legea asta e buna, deoarece tiganii devin dependenti de cersit! ii dai acum un ban, vede ca merge treaba, mai ia si un copil cu ea, mai isi rupe o mana sau cv si vin banii, in majoritatea cazurilor, fac copii numai ca sa fie un "plus" in ochii oamenilor.
fetitaCUPiscoturile întreabă: