Un OM nu trebuie neaparat lovit ca loviturile lasa urme! Unii sunt mai perfizi si folosesc " tortura psihică " ca mijloc de " corecție " in familie cu soția sau copii.
Încearcă *( daca se poate ) intr-un moment cand este calm sa ii explici ca nu face bine!
Daca vezi ca nu ai cu cine vorbi unica solutie este calea legală! Ar fi păcat pentru viața si viitorul tau ca intr-un moment de furie sa faci un gest necugetat care te poate costa libertatea pe multi ani! Nu merita!
Daca nu isi corectează comportamentul se poate institui ordin de protectie!
Știu, cu violența nu se rezolva nimic. Iar dacă de ex mă lovește și nu am dovezi, și eu ma apar și îi fac de ex vânătaie pot fi eu vinovat și pot ajunge sa am probleme. Pentru că în unele cazuri asa se rezolva în România. Agresorii rămân liber iar victimele pot răspunde în fața legilor.
Cunosc caz la mine în oraș, am cunoscut inclusiv persoana. Soțul ei a omorât-o pe soția lui ( pe care eu am cunoscut-o ). Doar pentru că ei erau despărțiți și ea stătea în concubinaj. Iar când a dus fetița la el... A omorât o. Iar el cred ca e liber. Nu se mai știe nimic de el. Cert e că fetita a rămas fără mamă.
Am încercat de foarte multe ori sa ii explic ca nu e normal sa înjure așa, să zică ca era mai bine dacă avea o fată etc. Pentru că su dacă avea o fată era la fel. Nu se ocupa. Plus că nu știe ce înseamnă să ai o fată.
Doamne ferește. Nu fac eu astfel de lucruri, dar din păcate se întâmplă în viața de zi cu zi pe planeta asta. Sunt multe cazuri... Dar încerc pe cât posibil sa fiu calm. Dacă el se enervează treaba lui. Dar cu asta ma provoacă.
Nu mă interesează, poate sa zică să plec sau orice altceva. Dar nu are dreptul sa decidă doar el. Ci și maica-mea. Iar dacă face ce vrea el, voi actiona pe cale legală.
Problema este că eu țin cu dreptatea. Dar. uneori murim cu dreptatea din păcate.
Și cu ordin de protecție se rezolva... Dar nu prea multe. Mai ales că stam în aceeași casa. Dacă doamne ferește vrea sa facă ceva, poate plati pe cineva "experimentat" în astfel de lucruri...
Exista Medicina Legală! Pentru orice act de violență care lasa urme se merge la Medicina Legală si obții certificat asa ai si dovada! Stiu ca este greu si multe femei in Romania accepta asemenea 'specimene " in jurul lor ca nu au bani sa se mute singure sau cu copii lor
Da..., știu. Dar de ex, el se poate lovi singur astfel încât sa rămână urme, sa meargă la medicina legală și să mă acuze. Iar eu sa nu fi făcut nimic. Crede-mă... chiar e în stare.
Din păcate da, se accepta inclusiv violență fizică, verbală și din păcate ce bărbații fac în ziua de azi și tot ilegalitate e, e agresiunea financiară.
Inseamna ca e " virusat " RAU la " circuite " saracutzul! Ce sa zic daca tu si mama ta nu aveti financiar posibilitate sa va mutați singuri intr-o chirie treaba va merge din rau in mai rau! Poate Dupa ce termini liceul vei putea pleca pe afara câteva luni sa strangi niste bani pentru macar 6 luni de chirie si sa il lăsați balta! Nu aveti rude in afara sa va ajute? Cu o cazare sau un loc de munca? Întreb si eu?
Din păcate da. De când eram mic se întâmplă astfel de lucruri. Posibilitate avem, fiindcă putem sta și la bunica din partea mamei. Nu ar fi problema. Plus, am strânsă o sumă de bani. Nu mulți, dar poate ar ajunge cateva luni de chirie. Sau cel mult 1 an. Sau mai mult. ( Peste 4500 EURO ).
Rudele... sunt pentru ele. Nu se bagă în treburile astea. Daca ar fi cazul de divorț mai mult ar jigni decât sa ajute. Am și rude care sunt așa...
Loc de munca, da se găsește. Mai ales că voi termina profesionala, pe o calificare f căutată ( bucatar ). Plus că acolo unde fac practică mă a-mi întreabă dacă mi ar place să lucrez. Deci acolo de ex am șanse mari de angajare.
Ca vreau să fac în continuare liceul, poate facultate asta depinde. Dar liceul cu siguranță îl voi face. Încerc totuși să nu mă doboare psihic aceste lucruri...
Pe viitor dacă se continua asa, cum spuneam mai sus voi lua "măsuri", dar bineînțeles că legale. Nu voi mai suporta mult timp, asta-i clar...
Classiffied întreabă: