| oprescudorin11 a întrebat:

Trebuie sa existe un serviciu international in care sa poata fi ajutata o persoana in disperare? Exista si nu stiu eu? Doar va informez ca o anumita TPU este in mare nevoie! Daca TPU exista, as vrea sa vad si fapte! Legal si in spiritul bunului simt!
Vorbesc ffffserios!

9 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Cand o persoana se afla intr-o situatie delicata si nu stie unde sa ceara ajutor, se poate indrepta spre autoritatile statului (pe teritoriul tarii) sau catre reprezentantii acestora (la nivel international). Ori poate sesiza chiar autoritatile statului in care se afla, care vor indruma persoana la institutiile capabile sa-i rezolve problema. Poate ca situatia nu poate fi prezentata public, dar domeniu in care se incadreaza putea fi mentionat (rapire, proxenetism, fara adapost, sanatate etc).

| magnificul a răspuns:

Salut aici toata lumea au dreptul:

Coordonnées :
67075 STRASBOURG Cedex
Tel: +33 (0)3 88 41 20 18
Fax: +33 (0)3 88 41 27 30

Pour en savoir plus :
http://echr.coe.int/echr/
Si cauta si aici : http://be.brussels/......-bruxelles

| doctorandus a răspuns:

In Europa numarul de alarma este 112. Iti spui acolo pasul in ce limba stii si daca e cazul sa primesti ajutor vei primi. Atat ca de acolo nu primesti ajutor pentru lipsa de bani.

Pentru persoanele care au sedere ilegala exista acorduri de expulzare si tot ce trebuie e sa se prezinte la Politie, sa spuna ca au depasit termenul de sedere libera si vor fi trimisi cu avionul in Romania.

| oprescudorin11 explică:

Este vorba de o colega a noastra din Grecia, de care intamplator am aflat dar mi-a interzis sa fac publica situatia.
Chiar nu stiu cum sa procedez.Nu e un joc de puzzle! Cred ca dintre noi toti se poate gasi cineva care poate face ceva. N-as zice ca raspunsurile care mi le-ati dat nu sunt de real folos, nici macar nu stiu inca cum putem ajuta persoana a carei nume nu-l pot dezvalui, doar voi il puteti intui.Mai astept variante.

| oprescudorin11 explică (pentru dannyel86):

Sanatate.

| doctorandus a răspuns (pentru oprescudorin11):

Atentie la tepe, ca sunt escrocherii tip bunicul, in care te suna ca nepotul sau prietenul e la inchisoare si trebuie sa-i platesti avocat prin Western Union sau Paysafe, etc., etc.

| oprescudorin11 explică (pentru magnificul):

Da-mi nitel timp sa studiez...

| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

Nu pare sa fie vorba de bani! Stiu, bine m-ai atentionat, ca pot fi posibile fraude atat de ordin financiar dar si sentimental.Si de multe altele.In acest caz nu stiu ce sa cred, ...stii cum este? Suni la 211, ti se raspunde si, deci ai sansa sa salvezi daca intervii, ai sansa(ghinionul) sa stai pe ganduri, apoi sa gresesti FATAL.Despre asta vorbeam.Nu am cerut decat o metoda de discernere.Repet ca e vorba de o colega expert, care, macar in vorbe si cultura mi-a dovedit ca e un personaj mai mult decat serios, ajutorul pe care l-am evaluat nu se refera (cel putin deocamdata in )bani, e vorba de o posibila paralizie, in urma unui accident de masina,(din cate am aflat).
Apoi are familie care o ingrijeste, copii, cel putin asa zice.NU mai vede! Ma refeream la faptul ca trebuie discret aflat starea, reevaluat si o consiliere ca intre colegi. Daca ar fi cazul si de bani, ma descurc.
Dar simt ca altele sunt problemele, in prima faza!
De asta am nevoie de ajutorul vostru, ca sa fac ceva in folosul persoanei, fara a o deranja si fara a fi fraudat.

| doctorandus a răspuns (pentru oprescudorin11):

Eu daca fac donatii le fac unor fundatii pe care le cunosc foarte bine. Nu trimit bani necunoscutilor pentru ca nu incurajez cersetoria prin internet. M-am lecuit de cand o persoana in care aveam incredere mi-a zis sa fac colectare de fonduri pentru o asociatie care nu exista. Imbecilul nu-si dadea seama ca existenta unei asociatii se poate verifica pe internet.