Da, este adevarat, OUG 97/2005, privind actele de identitate, are aceasta prevedere.
Asta nu inseamna ca o sa fii neaparat amendat, depinde de functionarul de la SPCLEP. In loc de amenda poate sa-ti dea si un avertisment si acesta este o sanctiune contraventionala, mai ales ca pentru avertisment nu trebuie sa faca nici proces-verbal de contraventie.
Nu stiu daca s-a schimbat ceva, dar eu trebuia sa-l fac in noiembrie 2001, l-am facut in februarie 2002. Trebuia sa-l schimb in noiembrie 2012, l-am schimbat in februarie 2013. Am avut scuza sa nu merg la vot. Doar daca ai treaba cu el e cam bai, ca fiind expirat, clar nu-l poti folosi.
Du cu tine ceva prin care sa poti arata ca ai fost plecat (mai indelungat) si poti cere iertare...
Pai la asta ma gandeam si eu avand in vedere pana vineri depasesc termenul doar cu 3 zile... mersi de raspuns
Si am fost, l-am facut. Nu am platit nici un leu, nici macar nu s-a adus vorba de asa ceva. Banuiesc ca asa se procedeaza peste tot...
Bine daca ma duceam sa-mi schimb buletinul ca era expirat de vreo 2 ani nu cred ca stateau la fel lucrurile
anonim_4396 întreabă: