| Maddy_9902 a întrebat:

Un copil cu grad grav de handicap mai primeste dupa implinirea varstei de 18 ani pensie alimentara?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-am spus in raspunsul anterior ca nu va primi pensia de intretinere ca un minor dar ambii parinti poti fi obligati la intretinere, daca nu o fac de buna voie.

6 răspunsuri:
| Prince_Amir_1995 a răspuns:

Daca nu este apt de munca va primi pana cand moare dar pensa este prea mica pentru a trai din ea.

| Maddy_9902 explică (pentru Prince_Amir_1995):

Eu ma refeream la pensia alimentara, adica cea care o plateste unul dintre parinti dupa un divort.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pensie alimentara mai primeste doar daca isi continua studiile.
Daca este in nevoie si nu are mijloace de intretinere poate cere obligarea parintilor la intretinere, printr-o cerere adresata judecatoriei.

| Maddy_9902 explică (pentru Ioandelasal):

Nu se pune problema de continuare a studiilor in cazul unui copil cu handicap GRAV. Mijloacele de intretinere va avea, anume pensia de handicap pe care o va primi dupa implinirea varstei de 18 ani.Eu ma intrebam daca va mai primi pensia alimentara in cazul in care :implineste 18 ani, nu isi continua studiile si este incadrata in grad grav de handicap.

| AgathaRo a răspuns (pentru Maddy_9902):

Primeste pensia speciala daca este un handicap grav (invaliditate) cum vrei sa se intretina daca nu este apt de munca?

| doc69 a răspuns:

Pensia alimentara nu are legatura cu gradul de handicap pensia alimentara se plateste de parintele obligat la intretinerea minorului stabilita in cuantum de instanta si inceteaza la varsta majoratului daca minorul devenit major nu continua facultatea. daca o continua atunci se da pana la terminarea facultatii si atat.