| Sawarekh a întrebat:

Un om mai intelept, care sustine ca Rusia este baiatul bun in razboi, mi-a spus ca inainte sa inceeapa Razboiul Rusia-Ucrina, Rusia i-a cerut lui Zelenksy doar un singur lucru:

Sa semneze un tratat ca nu va intra in NATO.

Intrebarea mea este urmatoarea: Daca se intampla asa, credeti ca Rusia ar ma incerca, mai devreme sau mai tarziu, sa atace hibrid/militar Ucraina?

35 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

E unul dintre narativele rusești care justifică actuala Operațiune militară specială - cum îi place lui Putin să îi zică.
Uiți că agresiunea rusă asupra Ucrainei a început în 2014 prin anexarea în forță și ilegală a Crimeei și prin declanșarea luptelor din Donețk și Lugansk?

Înțeleptul de care zici nu este cumva Georgescu?

| Sawarekh explică (pentru gabicoo):

Il adora pe Georgescu, i-a apararea Rusiei.
Spune ca e pacat sa bei otet si ca daca mananc ciocolata amaruie orbesc.

Revenind, dap. are sens ce spui, narativa Ruseasca pare ca este foarte bine gandita si prinde la multe tiplogii de oameni.

| StrongHeart a răspuns (pentru gabicoo):

Si un contraargument ar fi faptul ca a existat un referendum prin care locuitorii din Crimea au votat si au ales sa faca parte din Rusia, dar care nu a fost recunoscut de guvernul din Kiev.
Nu mai e un secret ca in Ucraina sunt extremisti si ca vorbitorii de alte limbi sunt tratati rau.
Sigur, Rusia e un posibil pericol si o putere imperialista care ne-a facut mult rau in trecut, foarte mult rau, dar solutia nu e sa spunem jumatati de adevar.

| Sawarekh explică (pentru StrongHeart):

Da? pai atunci de ce a fost invadata? laughing)))

| StrongHeart a răspuns (pentru Sawarekh):

Tie nu iti mai ia apararea nimeni ca nu stii sa scrii.

Atunci nu mai comenta, stai cuminte in banca ta, ca nu esti obligat sa oferi comm uri.

Tu ai idee ce anarhie e acolo de peste 10 ani? Cati oameni nevinovati sufera si cum sunt discriminate minoritatile?
Si asta de inainte sa vina rusii in 2014 peste ei.
Cand te informezi doar dintr-o sursa, gen digi24, e normal ca o tii pe a ta si nu pui semne de intrebare, dar daca ai trai acolo ai lua toate variantele la rand sa afli adevarul ca te afecteaza personal razboiul.

Daca scrii ca un analfabet, nu am voie sa iti atrag atentia?
Cine esti tu, Pulică Frânaru?

| Xena20 a răspuns:

Incredibil cat de naivi sunt unii! Înainte de a atacă o țară trebuie găsit un pretext, asta a fost pretextul! Daca nu era asta găseau ei altul! Cu sau fara tratatul ăla semnat tot ar fi atacat, hai sa fim serioși!

| Xena20 a răspuns:

Rusia e o dictatură și un stat terorist! Atâta vreme cât nu face cineva o lovitură de stat acolo sa dea jos descreieratul ăla o să atace in continuare orice țară poate. Nu contează motivul, e ușor se găsit un pretext! Condiția e una singură să poată, adica să aibă impresia că poate să câștige și că o să rămână nepedepsit! La fel că orice agresor, un agresor nu te ataca daca ai făcut sau nu ai făcut aia sau cealaltă, un agresor te ataca pentru că pari vulnerabil și are impresia că va scăpa nepedepsit! Singura soluție e sa nu mai poata sa atace, sa îl pui la punct sau sa îl pună altcineva la punct, doar atunci se va opri!

| Xena20 a răspuns (pentru Xena20):

Și ziceți mersi că suntem în NATO, cu NATO nu are curaj să se pună, știe că nu ar avea nicio șansă.

Auzi, dar alta in afara de asta cu discriminarea minoritatile nu aveti?
Omule, uitate si din perspectiva Rusie, ce face.....nu spui nimic despre asta? Alooo?
Apropo, sigur ai vrut sa vorbesti cu minelaughing? am crezut ca vrei sa-i dai un contraargument tipului de mai sus

Ce face? Ai doar informatii dintr-o directie? Eu nu cunosc limba rusa sa stiu si perspectiva lor, iar in Europa perspectiva e una si suna cam asa 'Trebuie sa distrugem Rusia si sa o eradicam de pe fata pamantului'.
Un lucru e cert. Putin nu e nici nebun nici prost, cum am fost dresati sa credem. A absolvit dreptul la o universitate prestigioasa, cunoaste limba germana foarte bine si are pregatire ca spion in Germania de Est si e campion la judo. Dusmanul lui de moarte este un comediant care a ajuns peste noapte presedinte. Paradoxal si el a absolvit dreptul. Omul asta nu a negociat nimic cu Rusia, nu a vrut sa fie partener strategic cu vecinul Urs Siberian, sa rezolve situatia din est si a ignorat acordurile de la Minsk. Practic a fost la modul Yolo, ma duc cu voi de gat in iad cu pretul a sute de mii de morti ca vreau eu sa fiu in Nato.
Acordurile de la Minsk ale Occidentului au fost ignorate. Un termen foarte folosit in media din state este "unprovocked war". E fix opusul, razboiul asta a fost provocat, este clar, dar daca te uiti la digi24 nu o sa afli niciodata criticile unor oameni de prestigiu care critica politica Americii in acest razboi, cum este de exemplu Noam Chomsky.
Iar treaba cu minoritatile, afecteaza si romanii din Ucraina.
De ce ignori acest fapt? E ok ca ucrainean sa urasti ce a facut Stalin in Ucraina si sa te temi in privinta Rusiei, dar nu e ok sa discriminezi si in multe cazuri chiar sa linsezi oameni pe strada doar pentru ca sunt diferiti.
Desigur ca sunt chestii mult mai importante decat simpla discriminare, ce zici de faptul ca Ucraina a oprit aprovizionarea cu apa, dupa ce Rusia a anexat Crimea in 2014? E justificat? Oamenii aia s-au nascut acolo, au crescut acolo si guvernul din Kiev a decis sa le opreasca apa in regiunea Kherson si Crimeea.
Am vorbit cu tine din momentul in care mi-ai dat replica. Comentariul initial i l-am dat lui gabicoo, poti vedea mai sus.

| StrongHeart a răspuns (pentru Xena20):

Nu poti sa stii lucrul asta. Dupa razboiul rece, Rusia a colaborat cu Occidentul si nu exista vreun motiv sa crezi ca ar fi atacat, altul decat teama si rusofobie, partial justificate din pricina trecutului sangeros.
Dar sa ignori ce a facut guvernul din Kiev prin ignorarea acordurilor de la Minsk si sa spui ca ei sunt victimele cand au provocat razboiul prin politica lor foarte agresiva, trebuie sa fi informat doar din opinia publica, ori opinia publica a gresit de atatea ori(vezi Germania Nazista).

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru StrongHeart):

Pai normal că nu a fost recunoscut referendumul.
Constituția Ucrainei spune că orice referendum care supune la vot modificarea teritorială trebuie sa fie organizat la nivel național și nu local.
Plus referendumul nu a fost supravegheat de nicio organizație internațională ci doar de prorusi cu arma.
Plus, au fost scăpări de informații în care Rusia a publicat din greșeală un adevărat rezultat al referendumului și anume că doar 30% din populația Crimeei a votat și jumătate au votat împotriva.

Ia zi gigele, zicem doar jumătăți de adevărat sau nu?

| gabicoo a răspuns (pentru StrongHeart):

Rușii au ocupat mai întâi militar Crimeea (celebrii omuleți verzi și-au făcut bine treaba) apoi au organizat acel referendum. Și cum Rusia este o dictatură este clar cât de liber a fost referendumul. La fel au organizat refendum și în Zaporojie și Herson - regiuni ucrainene pe care nu le controlează în totalitate și rezultatele au indicat procente de peste 90% în condițiile în care un votant primea și câte 10 buletine de vot.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru StrongHeart):

Ahhh, pisoi mic rusofil. Ce scarba imi e de astia care cauta scuze Rusiei, singurul stat din acest conflict care a intrat cu tancul peste un stat independent si suveran "ca sa se apere". De cine puula calului se apara Rusia bre?

Eu raman surprins cati oameni a manipulat cei de la Kremlin, adica pe mine unu nu ma poate manipula, voi de ce sunteti asa usor manipulati?
Ba eu nu sustin Ucraina si nici Rusia ca idee, dar nu pot gandii doar intr-o directie, daca privesti din perspectiva Ucrainei, e complet indreptatita sa acuze Rusia in momentul de fata, iti convine nu iti convine, Rusia a invadat Ucraina, justificarea? conteaza?

Daca Rusia ar fi cucerit deja Ucraina, sti ce ti-ar fi livrat Putin si tu ai crede cu naivitate?
Ca s-a facut un referendum in care poporul Ucraenian a acceptat de exemplu conducerea unor oameni Rusi la guvernare, presedinte, etc.

Cunosti limba Rusa si politica lor, etc, nu ajuta absolut deloc!
Pentru ca ei nu iti livreaza mereu adevarul, asta trebuie sa intelegi, Administratia Putin controleaza aproape tot sistemul, ori cum poti avea incredere in asta, asa naiv esti...pe bune acum, ori ai 18 ani, ori nu ai experienta din perspectiva politicii.

Bai naivule, tu imi spui mie de Ucraina ca e anarhie si ca se discrimineaza minoritatile? Dar nu te uiti in spre Rusia, cum sunt bagati protestatari la puscarie sau jurnalistii, doar daca spui/ai o alta parere despre administratia Putin.
Eu nu ma informez de la TV, eu ma documentez din multe surse indepedente, ma doare la pl de Digi24 ca stiu ca sunt propagandisti, stiu prea bine cu ce se mananca proapganda, manipularaea si politica!
Sti cum iti dai seama ca ai fost manipulat? Cand ai doar o singura perspectiva, si gandesti fixism.
Cand te gandesti si din cealalta perspectiva si te gandesti ca intr-adevar, nici Rusia nu a respectat tratatele internationale, atunci pot sa te cred in ce spui!

| StrongHeart a răspuns (pentru suntserios):

Plus, au fost scăpări de informații în care Rusia a publicat din greșeală un adevărat rezultat al referendumului și anume că doar 30% din populația Crimeei a votat și jumătate au votat împotriva.
Unde sunt scaparile astea de informatii?

suntserios

Chiar pe site urile oficiale ruse, hahahahaha

https://www.forbes.com/......nnexation/

| Holiday a răspuns:

In ultimii 100 de ani, Rusia si-a atacat toti vecinii, cu exceptia Mongoliei.
Oricum, povestea asta cu NATO e doar pentru imbecili. Dupa atacarea Ucrainei, doua tari care au granita cu Rusia, Finlanda si Suedia, au aderat la NATO. Impreuna, au 2. 000km de granita comuna cu Rusia. Ce face orcistanul, le ataca si pe astea pe motivul NATO?

| StrongHeart a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Ce sa mai zic de prosti ca tine care nu se obosesc sa citeasca ce am scris si se grabesc sa atace si sa imi puna etichete gen rusofil?
Am zis clar ca Rusia e un pericol, dar ca guvernul actual din Kiev putea sa asigure pacea si sa evite acest razboi prin respectarea acordurilor de la Minsk, prin respectarea drepturilor tuturor cetatenilor de pe teritioriul Ucrainei.
Dupa caderea zidului Berlinului si unificarea Germaniei au fost niste acorduri de ambele parti, intre Occident(S.U.A, U.K si Franta) si Uniunea Sovietica.
Promisiunea Occidentului a fost ca Nato nu se va extinde, in mod special in Ucraina si ca Ucraina va fi o zona neutra.
Ia zi tu mie, cine a incalcat aceasta promisiune in mod repetat si a ignorat in mod repetat ingrijorarile Federatiei Ruse privind securitatea lor nationala?
Este Rusia un stat autoritar? Evident.
A facut Ucraina tot ce trebuia pentru a exista pace sau a provocat acest conflict? Asta e intrebarea la care trebuie sa te gandesti si sa fi cinstit, fara 'double standards'.

| StrongHeart a răspuns (pentru suntserios):

Application error, nu ma lasa mai mult de 10 secunde pe site.
In orice caz, acel articol a fost scris de un site ukrainean, deci e greu de zis cat de credibila e sursa.
Narativa oficiala, accceptata international e ca in Crimea sunt majoritatea rusi(cativa ucrainieni, cativa tatari, dar majoritatea rusi), deci e clar ca au votat sa faca parte din Rusia.
Cine a stat cu pusca pe ei, cum zici tu? Oamenii au vrut asta, asa cum au vrut si cu Georgescu romanii. Ca e buna sau proasta decizia, ca au fost manipulati e discutabil, dar ei cu mana lor au s-au dus la vot si au pus stampila pe candidatul pe care l-au vrut.

suntserios

24 feb 2014 trupe ruse intra in Crimeea
1 martie 2014 12.000 militari rusi in Crimeea
16 martie referendum

Tu: "Cine a stat cu pusca pe ei, cum zici tu? "

Serios?

Vezi ca romanii nu au vrut cu Georgescu. Au fost doar 10% din romani care au votat cu el, si jumatate au fost manipulati grosolan.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Sawarekh):

Prinde doar la retarzi, sincer.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Sawarekh):

@SH: Au votat cu infiltratii rusi respirindu-le in ceafa. Da, da. Hai sa zicem intregul adevar, daca tot il zicem.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Holiday):

Iar inaptul de SH tot o dadea cu acordurile de la Minsk ca nu au fost respectate de catre Ucraina. Pai cum, tovarase, in acordurile alea nu era garantata si integritatea teritoriala si INDEPENDENTA Ucrainei? Daca vrea sa adere la UE, la NATO, la Federatia Klingoniana, ar trebui sa fie libera sa faca asta, conform acordurilor respective.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru MihaitzaItza):

NATO e alianta defensiva. De ce spanac ti-ar fi frica de proximitatea lor? E ca si cum eu as avea arme de foc si as avea pretentia ca vecinii mei de palier sa nu practice Aikido.

| Holiday a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Imbecilii astia habar n-au ce scrie in acele acorduri. Si nici macar nu sunt curiosi sa afle. Sunt disponibile online. Nu sunt secrete, si sunt inregistrate la ONU.