Scriu asa poate e mai simplu de inteles
"Un patron/sef de la o firma nu are nicio putere sa te opreasca de la te angaja la alta firma"
De dat afara de la propria firma normal ca poate.
de angajat in alta parte nu are el puterea asta
Sa faci o prostie ceva, sa te dea afara de la firma, si sa semneze o foaie si sa semneze o foaie, si sa nu te mai poti angaja la alta firma, ceva indisciplinar, si daca poate ce foaie semneaza?
Cred ca trebuie sa mai citesti odata ce am scris prima data...
Sa semneze vrei foaie sa nu te mai poti angaja nu are cum dar depinde de orasul in care esti. Daca esti prin vreun oras mai mic si patroni se cunosc intre ei ar putea sa vorbeasca cu ei sa nu te angajeze la ei, depinde de ce ai facut tu la firma de vrea sa te dea afara.
Tu nu ai inteles la ce ma refer eu, ce foaie semneaza patronul de la firma respectiva ca sa nu mai poti fi angajat nicaeri, la nicio firma, daca te-a dat afara acolo din cauza indisciplinei, ai omorat, ai sarit la bataie din astea
Mai scriu odata:
Un patron de la o firma nu are nicio putere sa te opreasca de la te angaja la alta firma
Dar te poate trece pe foaia de demisie ca te-a dat afara pe motiv indisciplinar? Si asta te poate afecta la angajarea la o alta firma?
Asta poate face.
Nu inseamna ca viitorul angajator va si verifica de ce ti a fost desfacut fostul contract de munca si daca verifica e la latitudinea lui daca te angajeaza sau nu
Da, iti poate desface contractul de munca DISCIPLINAR si asta te va afecta la orice companie te angajezi dupa aceea, fiindca noul angajator te poate verifica la camera de munca.
Doar daca iti face o recomandare negativa. Iar alta firma la care te angajezi sa iti ceara asa ceva.
Pe foaia de demisie, trebuie sa scrie acolo disciplinar nu?
Vorbim de 2 lucuri total diferite!
Demisia este atunci cand tu, muncitorul faci cerere sa incetezi activitatea in compania respectiva si te angajezi sa respecti termenii contractuali (lucrand inca 2-3 saptamani cate este obligatoriu preavizul.)
Incheierea contractului in mod indisciplinar este facuta DE ANGAJATOR, el te da pur si simplu afara cu cei mai rai termeni de "indisciplinat" daca are motive, putand sa ti se ceara sa fii scos afara din firma, chiar atunci.
Cand ti se desface contractul de munca cu un cod disciplinar, acela apare inscis la camera de Munca, la motivul terminarii acelui contract.
Pai pe mine m-a dat afara dupa 4 luni de la angajare, am semnat foaia de demisie, iar pe foaia aia nu este trecut nimic indisciplinar, si de acolo de la firma am doar foaia aia de demisie si atat
Tu nu pricepi si pace!
Tu NU ai semnat nici o demisie, ci ai semnat desfacerea contractului de munca, asa cum a vrut anagajatorul.
Demisia este o CERERE pe care tu trebuia sa o scrii...
Tu nu stii pe ce lume traiesti, deci eu de acolo de la firma, la birou, pur si simplu mi-a dat o foaie si scria "DEMISIE" pe ea si incepea asa "La cererea angajatorului" si nu mai stiu cum si acolo m-a pus sa semnez si atat am plecat de acolo si mi-a dat foaia aia
De fapt, tu esti aia care nu stie pe ce lume traieste si nici ce a semnat...
Ba da ai dreptate, imi cer scuze ma gandeam in alt loc si de asta, nu este demisie, da pe foaie scrie "Decizie de incetare a contractului individual de munca" cum pot sa aflu daca am fost trecut indisciplinar, pot afla cumva?
Citeste ce scrie in acea decizie, ca acolo este mentionat cu ce litera a incetat contractul de munca, sau in ce conditii.
sonia7026 întreabă: