| lamasanustefan a întrebat:

Un prieten de al meu, a mers astăzi cu mașina, în afara localității(90 km/h), cu 160 km/h.
L-a oprit Poliția și i-a luat permisul pentru 3 luni+ amendă etc.
Acum el a înțeles că poate să ia permisul înapoi după o lună, dacă se înscrie înapoi la școala de șoferi și dă iar sala(sau ceva de genu, nu mai știu)
Sau cum poate să il ia mai devreme de 3 luni?
Cine ne ajută să ne lămurească primește FUNDA.

8 răspunsuri:
| Panamax a răspuns:

Daca are permisul luat mai devreme de un an poate sa uite de posibilitatea asta.

| StefanChriss a răspuns:

Salut! Trebuie sa mearga si sa se programeze sa dea sala dupa o luna. Daca ia examenul, isi recupereaza permisul direct.

| sierra1 a răspuns:

160 km/h. L-a oprit Poliția și i-a luat permisul pentru 3 luni...
Sau cum poate să il ia mai devreme de 3 luni"

lasă-l așa pe margine trei luni - un pericol mai puțin pe șosele - deși 3 șuni e cam puțin

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca detine permisul de conducere de peste 1 an poate solicita reducerea suspendarii dreptului de a conduce la 30 de zile, depunand o cerere in acest sens si sustinand, inainte de a se implini cele 30 de zile, un test de 15 intrebari si sa reuseasca sa raspunda corect la cel putin 13 intrebari.

| lamasanustefan explică (pentru Ioandelasal):

Unde se duce ca să facă asta?

Bula
| Bula a răspuns:

A avut noroc.
Eu ii luam permisul pentru cel putin 3 ani!

| mihai69 a răspuns:

Legea asta ar trebui amendată cu următorul conținut: dacă nu reușește să răspundă la 13 întrebări, contravenientului i se va tripla pedeapsa.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru lamasanustefan):

Testul se poate sustine la serviciul poliţiei rutiere care are în evidenţă titularul permisului de conducere sau la serviciul poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată contravenţia.