O să apară de la sine. Oricum, e ceva mai bine să fii lup singuratic, decât oaie într-o turmă. Indiferent ce părere au oile.
Bai eu cred ca e relativa treaba cu integratul in societate. Daca stai sa analizezi fiecare om in parte, o sa vezi ca majoritatea au maxim 1-2 prieteni cat de cat mai apropiati sau chiar nici unul si in rest simple cunostinte/fosti colegi/actuali colegi cu care vorbesc din obligatie. Cat timp traiesti intre oameni, iti platesti facturile si impozitele, ai un job acolo/un business ceva din care sa scoti traiul zilnic, consider ca esti integrat in societate.
Sa fii sufletul oricarei petreceri si al oricarui grup nu defineste integrarea in societate sa stii. Ori nu stiu ce definesti tu un om integrat in societate. De asta spun ca e relativa treaba.
In privinta mentalitatii nu stiu exact la ce te referi. Poti da cateva exemple de convingeri pe care tu le ai dar nu le intalnesti la alti oameni? Adica ce anume din dogmele tale te separa atat de mult de noi restul? Ca din intrebarile pe care le pui nu mi-a sarit nimic in ochi extrem de deplasat. Poate maxim anumite crezuri politice dar aici e mai bine sa nu intram in discutii, fiecare e liber sa creada ce vrea pe domeniul asta.
Rolul tau este sa faci societatea si oamenii sa inteleaga si sa nu se bazeze pe societate intelegand ca tu existi si ca triesti fericit asa. O fata cu asa mentalitatii nu vei intalni sau super rara mai degraba sa o scoti pe ea sin trenul societatii. Tu trebuie sa schimbi fara sa te schimbi! Un grup ne initegrabil de o societate poate crea o trupa sau o miscare care impreuna sa aduca o aploare a realitatii semnificativa
Stiu ca te doare adevarul, dar asta e realitatea. Oamenii care nu se pot integra in societate, nu au prieteni si stau singuri in casa, rareori iesin afara, iar restul au probleme psihice si stau la psihiatrie.
Daca mi-as exprima aici opiniile as fi banat definitiv. Dar au legatura cu politica, ce se intampla in lume, cum albii sunt dati la o parte etc
Deci mai nou am probleme psihice. Mersi ca m-ai lamurit domnu psiholog
Pai si la ce categorie crezi tu ca ar trebui sa intri, daca nu te poti integra intr-o societate? Ca la oameni normali cu siguranta nu. Oamenii normali, au prieteni, servici, hobby-uri...
Nu spun asta pentru a te submina sau ceva de genul. Spun asta pentru ca am fost in situatia aia, si stiu cum e. Am fost nevoit sa merg la un psihoterapeut incat sa am si eu o viata sociala decenta.
Pot intelege asta, nu mi se pare ceva deplasat. Dar nimeni sa stii ca nu poate spune tot ce gandeste si ce crede cu adevarat. Daca am face asta, n-ar mai exista relatii inter-umane. Gandeste-te ce ar insemna sa fii mereu sincer si sa-i spui de exemplu doctorului care urmeaza sa te opereze de cine stie ce problema si care e gay ca tu nu suporti oamenii care au alta orientare sxuala si le-ai da dauna totala. Sau bucatarului de culoare care iti pregateste mancarea ca tu nu suportii negrii. Ori sefului care iti plateste salariul si e sustinator Trump ca tu nu il suporti pe Trump si consideri ca sustinatorii lui sunt niste idioti. Daca tu consideri anumite lucruri pe care lumea tinde sa le judece, nu inseamna ca nu te poti integra in societate. Si eu sa stii ca pastrez pentru mine anumite subiecte, in special cele politice. Si cand imi intra un client in magazin si incearca sa ma traga intr-o discutie de natura politica, pur si simplu schimb subiectul repede ori refuz sa ma implic in astfel de conversatii si se incheie discutia respectiva. Nu cred ca e ceva in neregula neaparat cu tine, pur si simplu trebuie sa intelegi ca anumite lucruri nu pot fi discutate cu oricine.
anonim_4396 întreabă: