anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unde Sunt Legionarii de altadata? Cred ca avem nevoie de ei! Voi ce zice ti?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Legionarii de altădată nu mai prea există. Mai sunt unele încercări, unele grupări, dar tot în zadar pentru că nu sunt legionari adevăraţi, iar cei care sunt, tocmai le-a fost interzis să mai funcţioneze de către o instituţie a statului.

Ar trebui să se nască un om, cu mentalitatea şi personalitatea Căpitanului, deşi nu prea cred că se va întâmpla asta prea curând.

Şi da, avem mare nevoie de legionari. happy

14 răspunsuri:
| Oana92 a răspuns:

Si cine crezi ca-si va risca viata/familia pentru dreptate, adevar si un viitor mai bun? uite cat apreciem sacrificiul legionarilor de altadata... uite cum ne batem joc de toata daruirea lor, uita-te in jurul tau si o sa vezi de ce nu mai exista...

regis
| regis a răspuns:

Legionarii au avut cateva realizari deosebite, in special in privinta economiei, guvernarea sepembrista fiind perioada in care economia romaneasca a cunoscut cel mai mare boom din istoria ei. Din pacate insa, modalitatea prin care aceste rezultate au fost obtinute le umbreste importanta si le priveaza de locul pe care l-ar merita in istorie.
Si apropo de riscarea vietii pentru dreptate, adevar si viitor, din ce am citit eu (recunosc ca nu prea mult), nu prea si-au riscat propriile vieti, ci mai mult pe ale altora...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru regis):

Atunci de ce îţi dai cu părerea despre ce au făcut legionarii? Nu vreau să pară că pornesc o ceartă sau ceva, dar chiar nu înţeleg de ce spui unele lucruri dacă nici nu ştii despre ce este vorba?

regis
| regis a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce imi dau cu parerea? Pentru ca au murit oameni in tara asta ca noi sa avem dreptul sa ne exprimam opiniile, indiferent daca sunt sau nu pe placul celorlalti.
Daca lucrurile pe care le spun nu sunt corecte, ai tot dreptul sa le combati civilizat, aducand argumente si contraargumente. Eu unul nu cred ca avem nevoie de asasinii lui Iorga sau I.G. Duca, dupa cum nu cred ca o economie infloritoare bazata pe gloante in ceafa poate fi si sanatoasa. Ca nu am citit foarte mult despre aceasta miscare, este problema mea, imi rezerv dreptul de a-mi alege singur subiectele si domeniile de interes, iar Miscarea Legionara nu mi-a trezit un interes suficient de mare pentru a ma specializa in asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru regis):

- Mă gândeam că nu e nevoie să combat ceva, dacă tu nu ştii prea multe despre legionari. Ne putem da toţi cu părerea în legătură cu orice, chiar dacă noi nu ştim mai nimic despre subiectul în cauză. Mă irită faptul că deşi, chiar tu recunoşti că nu ştii prea multe despre legiune, tot le aduci acuze şi-i faci asasini. Eşti una dintre acele multe persoane din această ţară care a citit istoria mistificată a unor vremuri, în special cea a Mişcării. Niciodată, legionarii nu au avut intenţia de a-l ucide, nici măcar de a-l jigni pe savantul Nicolae Iorga.

" Dar cu toate acestea, cu toatã furia si fanatismul folosit de marele cãrturar in actiunile sale antilegionare, atâta timp cât ele s-au limitat pe tãrãmul ideilor si a programelor, chiar si pe acela al delatiunilor, fãrã a degenera in actiuni de lichidare a gardismului, conducerea Legiunii a continuat sã promoveze printre legionari si simpatizantii lor o atmosferã de respect si bunãcuviintã pentru omul de culturã Nicolae Iorga Mai mult, în repetate rânduri forul de conducere al Miscãrii, prin unul din ideologii Legiunii mai vechi si mai noi (cunosc trei dintre ei, pe profesorii Ion Gãvãnescul si Corneliu Sumuleanu, ambii in raporturi amicale cu savantul, si pe Nae Ionescu, de asemenea in raporturi bune cu Iorga) a încercat o apropiere, o punte de legãturã între Miscare si marele cãrturar, mãcar in sensul ca savantul sã înceteze campania sa de presã, o campanie denigratoare la adresa legionarilor. Se stie (cronicarii marxisti de azi fac mult caz de aceasta) cã avocatul Corneliu Codreanu a trimis profesorului o scrisoare prin care, in cuvinte cuviincioase, i-a cerut sã nu mai atace Garda de Fier, ci dimpotrivã sã colaboreze cu ea, sã fie un îndrumãtor al tineretului legionar reînviind vremurile de odinioarã. Prin acest apel, conducãtorul Legiunii voia sã realizeze o atmosferã de împãcare si întelegere in viata politicã a României de atunci, astfel ca raporturile dintre oamenii politici si partidele lor, atât in campaniile electorale, cât si in sedintele parlamentare sã fie raporturi civilizate bazate pe respect reciproc, pe demnitate si onorabilitate civicã. "

Chiar dacă... " Din cele patru dizolvãri pe care le-a suferit Miscarea Legionarã pãnã în 1940, a doua a venit din partea guvernului Iorga. "

- Despre Duca nu-mi dau cu părerea, deoarece şi dacă l-au asasinat şi dacă nu, un francmason nu are de ce să fie jelit sau amintit de către un om de rând.

- De ce să vorbim doar despre " asasinii " legionari şi să nu vorbim şi despre asasinii legionarilor? De ce să nu vorbim şi despre faptul că o mişcare creştină(care avea un comerţ propriu, care milita pentru o ţară unită, lipsită de certuri şi lupte între compatrioţi), era văzută încă de la început de către majoritatea politicienilor drept ceva rău? Nu ne dă oare nimic de gândit asta cu privire la aşa-zisa democraţie? Să vorbim şi despre " corectul " politician Nicolae Iorga, care împreună cu " amicii " săi Armand Călinescu şi Carol al II-lea îl arestează fără niciun motiv întemeiat pe liderul legionar, Corneliu Zelea Codreanu, urmând ca din acest eveniment să rezulte şi asasinarea Căpitanului. E bine să considerăm că în perioada 1930-1940 legionarii erau băieţii răi şi să scoatem din context faptul că în aceeaşi perioadă, mişcările şi partidul comunist din ţara noastră luau amploare. Vorbim doar de rău şi uităm sacrificiul lui Moţa şi Marin, uităm că tineretul legionar muncea în fiecare zi doar ca să ajute oamenii săraci ai acelor vremuri, pe care nu ştiu cum s-a făcut, dar guvernele Duca şi Iorga nu i-au prea ajutat.

" Pentru ca au murit oameni in tara asta ca noi sa avem dreptul sa ne exprimam opiniile, indiferent daca sunt sau nu pe placul celorlalti. " - Aici nu e vorba că sunt sau nu pe placul meu, e vorba despre faptul că-ţi dai cu părerea despre un subiect în care tocmai tu recunoşti că nu ştii prea multe.

regis
| regis a răspuns (pentru anonim_4396):

Imi permit sa am opinii si despre lucrurile despre care nu stiu prea multe, cu atat mai mult cu cat si precizez asta, pentru ca nu toti suntem istorici insa toti avem dreptul la o opinie, chiar daca este posibil sa nu fie cea corecta. De
citit am citit probabil si lucruri mistificate, nu am trait acele vremuri si nu pot sa imi formez vreo opinie decat pe baza faptelor. Iar faptele sunt o sumedenie de asasinate politice, la care eu unul nu pot subscrie, indiferent de intentiile, sacrificiile, cinstea si onoarea care au impins la realizarea lor.
Revenind insa la subiect, nu am gasit in textul tau nimic referitor la cine ar fi adevaratii asasini ai celor doua personalitati, ci doar justificari ale unor crime, iar pentru mine o crima nu poate fi justificata, nici macar daca e indreptata impotriva unui francmason (?!?). Pe de alta parte spui ca si altii au procedat la fel, ceea ce nu am contestat, doar ca acum vorbeam despre legionari si atat. De ce nu vorbim despre asasinii legionarilor? Simplu, pentru ca intrebarea era "unde sunt legionarii de altadata?" Eu nu le duc dorul nici lor, nici asasinilor lor, pentru ca nu cred ca solutia se afla in incarcatorul pistolului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru regis):

" De ce nu vorbim despre asasinii legionarilor? Simplu, pentru ca intrebarea era unde sunt legionarii de altadata? " - Păi legionarii de altădată, în proporţie de 90% din total, au fost băgaţi la carceră de către Antonescu şi oamenii săi, ca mai apoi să le continue munca partidul comunist.

Vezi tu, tocmai asta este problema, vorbim despre cât de duri şi ce asasini erau legionarii, dar nu vorbim despre cei care au suferit 10-20 de ani de zile, sau care au murit în închisori.

Deşi nu prea sunt bun la a face comparaţii... să zicem că eşti administratorul unui bloc cu 16 apartamente, iar unul dintre locatari, dă muzica la maxim la ora 11 noaptea. Îl cerţi/sancţionezi pe el, sau pe toţi locuitorii? Aşa şi cu legiunea; de ce să învinuim mii de oameni, pentru prostiile făcute de unii(respectiv Traian Boeru, că tot îl plânge lumea pe Iorga şi Nicolae Constantinescu, Doru Belimace şi Ion Caranica, că tot îl reamintin noi 2 pe Duca).

" Iar faptele sunt o sumedenie de asasinate politice " - Iorga, Călinescu, Madgearu, Duca şi? Câţi oameni n-au murit datorită acestor patru nu te întrebi? Eu mă tot întreb, de ce naiba, încă de la începuturile Mişcării Legionare, toţi oamenii politici au fost împotriva lor? De ce deranjau câţiva oameni care munceau pe cont propriu şi care militau pentru o Românie creştină şi unită? Revenind la " sumedenia de asasinate politice ", sper că nu incluzi aici şi " Masacrul de la Jilava ", nu?

" Eu nu le duc dorul nici lor, nici asasinilor lor, pentru ca nu cred ca solutia se afla in incarcatorul pistolului. " - Sincer, decât să văd şi să aud toate jignirile de şatră şi toate mârlăniile pe care le spun politicienii zilelor noastre, aş prefera să-şi rezolve treburile cu pistolul.

| VadTot a răspuns (pentru anonim_4396):

Te Rog Frumos! Sa te opresti sa mai raspunzi, macar tu! Vad prin raspunsul tau ca esti o persoana Cu o gandire Foarte Matura si ampla o gandire Frumoasa..asa ca Iti cer si te Rog frumos sa Nu mai raspunzi provocarilor! Iti multumesc!

regis
| regis a răspuns (pentru anonim_4396):

Inca o data, nu sunt sustinatorul celor care i-au interzis, anchetat, incarcerat sau ucis pe legionari. Ti-am spus-o si o repet, nu vorbesc despre anii de puscarie pe care i-au facut legionarii, nu vorbesc despre asasinarea liderilor sau activistilor legionari, nu vorbesc despre nedreptatile comise de victimele lor, dar nu fac asta pentru ca le ignor, ci pentru ca toate acestea NU FAC SUBIECTUL DISCUTIEI DE FATA.
De fapt toata discutia noastra se reduce la doua puncte de vedere: tu consideri ca pistolul este cea mai buna alternativa, in timp ce eu o consider solutia cea mai proasta. Din fericire amandoi traim vremuri in care dreptul la gandire libera este neingradit, cel putin la nivel teoretic, motiv pentru care nu este nevoie sa scoatem si pistoalele...

PS. Dupa ce am trimis mesajul, mi-a venit in minte fraza memorabila a lui Ion Ratiu, la care eu subscriu integral: "voi lupta până la ultima mea picătură de sânge pentru ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine".

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru regis):

Să nu crezi că eu încerc să te conving să fii de acord cu mine şi să ai aceleaşi opinii ca şi mine. Discuţia noastră a pornit din cauza altui motiv, pe care nu-l mai reiau şi pun capăt aici discuţiei. Îţi mulţumesc pentru răbdarea acordată. happy O zi bună în continuare!

regis
| regis a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, nu asta era mesajul, nu am avut impresia nici un moment ca incerci sa ma convingi sa fiu de acord cu tine, insa ai insistat ca nu este corect sa imi exprim parerea daca nu este sustinuta de o cunoastere aprofundata a problemei respective.
Dar nu de asta am facut ultimele precizari, ci doar pentru ca am vrut sa subliniez ca eu sunt adeptul libertatii totale, in contrast cu principiile legionarilor, care au radicalizat ideile de onoare, cinste si moralitate, punandu-le deasupra libertatii individului.

| VadTot a răspuns (pentru regis):

Daca nu incetati sterg intrebarea!

regis
| regis a răspuns (pentru VadTot):

Daca nu incetam ce? Sa discutam civilizat pe o tema ridicata chiar de tine?
Si de ce ai impresia ca ne-ar speria faptul ca stergi intrebarea?

| Ziser a răspuns:

Intreaba-l pe Iulius Caesar!