"daca va iesii Lasconi, ne va baga in razboi."
Hai ma, chiar asa tampiti sunteti unii?
"daca va iesii Lasconi, ne va baga in razboi. "
Cum ne va băga în război mai exact? Nu știam că Lasconi poate lua decizii în numele NATO.
Orice țară din vest. Dacă se strică lucrurile eu voi merge în belgia sau Olanda.
Ia si mai gindeste un pic cu capul propriu in loc sa pui botul la timpenii. Ia zi-mi te rog cu ne baga in razboi Lasconi. Ah, da, si cum ne baga CG in dictatura daca are guvern PSD-PNL-USR?
Dacă iese Georgescu te băga în război și instaurează dictatura, prin măsurile anunțate chiar de el:
- nu ne trebuie NATO
-șansa noastră e înțelepciunea rusească
-putin e un lider
-proprietățile private vor deveni colective
-tinerii nu au nevoie de bani
-armata va deveni obligatorie
-nu vor mai exista partide
Etc.
Dar putem sta liniștiți totuși, Gigi ne-a spus că nu există război.
De fapt, e tocmai invers. Daca va iesi Lasconi sunt sanse mult mai mici sa fii in razboi. Faptul ca faci parte din cea mai puternica alianta militara din toate timpurile, NATO, e lucrul care te fereste sa fii atacat de altii, inclusiv de jegul rusesc. Daca iesi din NATO, cum vrea Georgescu, dar cum ar vrea si alti imbecili de astia izolationisti, de tipul Simion, sau Sosoaca, ramai cu in curul gol. Ce tara NATO a atacat vreodata Rusia? Nici macar URSS, avand in spate si Tratatul de la Varsovia nu si-a permis asta, cum sa te astepti sa faca asta Federatia Rusa, care e pistol cu apa fata de URSS, iar NATO acum e mult mai puternic fata de acum 40-50 de ani?
Eu nu cred ca vom fi bagati in razboi aiurea. Nici macar in ww3 nu ar fi cine stie ce tinta Romania, cel putin dpdv civil.
Avem sanse mai mari sa fim invadati de rusi daca ne conduce unul ca Georgescu sau Sosoaca, decat daca se pastreaza atitudinea "neprietenoasa" fata de est.
Ca tara de refugiu, eu recomand Suedia, in zona rurala. Daca reusesti sa obtii "personal number" si job acolo, te adaptezi foarte usor/sunt prietenosi cu imigrantii. Preturile sunt destul de mari la mancare, dar chiriile in zona rurala sunt foarte mici, iar salariile cam de la 2500 euro in sus.
Ai omis AUR, are rezultate foarte bune la parlamentare.
Vezi...asta nu stiu multi, probabil am inteles eu politica mult mai deep, sau cel putin poate sunt prea negativist.
Lucrurile pot fi asa: Daca Ucraina nu va mai avea soldati sa trimita pe front, se svoneste ca NATO va trimite trupe, pentru a oprii Rusia sa continue sa invadeze, apoi Rusia va vedea ca se implica NATO si va intensifica atacurile cu arme neconventionale, va atrage practic NATO in razboi cu Rusia, si Americanii fiind inteligenti, nu vor trimite ei personal trupe, Romanii, Polonezii si alte tari din proximitate vor lupta contra Rusilor, daca va fi activat articolul 5, probabil armata va fi obligatorie.
Deci de aici logica ca, Lasconi este omul sistemului, practic nu prea are coloana vertebrala.
Georgescu avand coloana vertebrala, ar fi stiut sa negocieze cu Rusia, daca ne va vedea ca pe o posibila tinta.
Nu te lua dupa propaganda media!
O cunosinta a fost in Ucraina (Odesa) atat vara trecuta, cat si ara aceasta in vacanta (cate 2 saptamani) si a spus ca, populatia traieste absolut normal, ca si cum tara n-ar fi in razboi.
Dap, asta trebuie să fie explicația... Ai înțeles tu politica mult mai "deep".
Haide să le luăm pe rând.
"Daca Ucraina nu va mai avea soldati sa trimita pe front, se svoneste ca NATO va trimite trupe, pentru a oprii Rusia sa continue sa invadeze"
Unde se "svonește" asta? Pe grupurile suveraniștilor de unde se pare că-ți iei tu informațiile?
Dacă NATO ar fi vrut să intre într-o confruntare directă cu Rusia, ar fi făcut asta de acum trei ani. Nu ar fi avut niciun avantaj strategic să aștepte ca Rusia să distrugă mai întâi toate trupele Ucrainei.
În realitate, NATO își menține doctrina fundamentală de organizație defensivă care nu atacă decât dacă este atacată în mod direct.
"Americanii fiind inteligenti, nu vor trimite ei personal trupe, Romanii, Polonezii si alte tari din proximitate vor lupta contra Rusilor"
Americanii fiind inteligenți știu foarte bine că în cazul unui conflict total între NATO și RUSIA nu pot câștiga doar cu trupele micilor țări din flancul estic. Forța militară a României nu ar putea opri Rusia nici pentru o zi. Deci oricum SUA ar trebui să trimită trupe proprii, așa cum au făcut-o și în al doilea razboi mondial.
"Deci de aici logica ca, Lasconi este omul sistemului, practic nu prea are coloana vertebrala"
Lasconi ar fi președintele unei țări care trebuie să respecte tratatele și alianțele în care țara este angajată. Asta face un președinte cu coloană vertebrală.
"Georgescu avand coloana vertebrala, ar fi stiut sa negocieze cu Rusia, daca ne va vedea ca pe o posibila tinta."
Georgescu nu are nici coloană vertebrală, și nici nu ar ști să negocieze cu Rusia. Georgescu ar oferi România pe tavă Rusiei fără nicio ezitare.
Cât despre Georgescu "candidatul anti-sistem", este o glumă proastă. Georgescu este un produs al celor mai obscure cercuri ale sistemului, alea cu rădăcini adânci în comunism și cu un aparat excepțional de bine organizat și finanțat în spate.
Voi știți că Rusia deja trimite soldați de la partenerii lor să lupte în Ucraina? Așa veți face și voi cu Georgescu, veți lupta nu pentru Ucraina, ci pentru Rusia, chiar și cu proprii cetățeni sau cu moldovenii. La armată vă ia obligatoriu și cel mai probabil vă trimite în practică direct pe front.Și toate astea sunt mai bune decât să vezi doi bărbați că se țin de mână pe stradă.
Nu ai cu cine, am înțeles noi prost, e scos din context sau nu avem capacitatea să îi înțelegem geniul lui Georgescu.
Aur îl susține pe Georgescu, automat și ideile lui pro ruse.Simion a zis singur că e anti-nato și pro rus, chiar dacă o dă la întors. Dacă ajung la putere, o să o dea iar la întors și o să redevină pupincuriștii lui Putin.
Somalia,Nigeria,Irak,Liban,Congo, Siria, Yemen si mai ia cu tine si cativa sustinatori Lasconi sa te apere in caz de ceva
Numai genialii care-l susțin pe Mesia de TikTok îi pot înțelege geniul și verticalitatea.
Și încă o întrebare simplă:
Dacă admiri atât de mult "coloana vertebrală" și "talentele de negociator" ale lui Călin Georgescu, atunci de ce te gândești să pleci din România tocmai când este la un pas să devină președinte și când cei din spatele lui au obținut scoruri record în alegeri?
Tu suferi de aceeași distorsiune de percepție ca cei care au plecat în Vest ca să trăiască o viața mai bună, dar votează candidați pro-ruși. Păi dacă Vestul e atât de rău și Rusia atât de bună, de ce au ales să trăiască în Vest și nu în Rusia? Voi chiar nu realizați că aveți firele încrucișate?
Scria un user pe aici zilele trecute, cred ca @Holiday, o idee interesanta. Si anume ca cei care admira atat de mult Rusia si estul nu o fac pentru a avea ei o viata mai buna. De fapt vor sa aiba si ceilalti o viata la fel de rea ca a lor ca sa fie egalitate. Si e clar ca atunci cand nu poti sa te ridici la standarde mai inalte, egalitatea se face coborandu-i pe altii.
Chiar dimineata am vazut o poza pe un grup de Fb despre masini cu un I8 sau ceva... si la comentarii cineva scrisese cu multa convingere "Sper sa iasa Georgescu sa va ia masinile astea ca unii aveti prea multi bani"
Asa si el, el pleaca spre mai bine, dar ca sa fie sigur ca e alegerea corecta isi doreste ca cei care raman in spate sa o duca mult mai rau. Asta doar ca sa fie el sigur ca plecarea spre vest nu o sa fie un esec personal. Ca iti dai seama cum ar fi sa vina peste 4 ani inapoi in Ro, o tara mai moderna decat azi si sa rada rudele de el ca acolo de unde vine nu si-a permis decat un Golf la mana a6a.
Austria sau Elvetia, nu-s tari membre NATO si nu vor fi implicate in potentialul conflict, din pacate amandoua sunt foarte scumpe. Mai pentru bugetul tuturor este si varianta Spania doar ca fiind membra NATO exista sansa sa te trimita inapoi pe front. In afara Europei ai Emiratele Arabe Unite (daca te tine portofelul si suporti clima). Personal cred ca lucrurile se vor mai calma dupa preluarea puterii in SUA de catre Donald Trump, mai ai putina rabdare.
StoianbZ1998 întreabă:
CyberDune28 întreabă: