Raspunsul tanarului denota lpsa de civilizatie si buna crestere. Principiul egalitatii intre sexe nu inseamna ca trebuie sa le tratezi, in toate situatiile, absolut la fel. De altfel nu exista egalitate din punct de vedere fizic.
Probabil ca inseamna ca daca exista egalitate intre sexe, ar trebui sa existe atat la drepturi cat si la obligatii. Adica daca femeile vor sa aiba tot ce au barbatii, nu pot spune: Vai, dar eu sunt o fata delicata, nu poti da in mine nici cu o floare.
Posibil că a avut în vedere, că dacă ea l-ar lovi, el i-ar răspunde la fel.
IA UN SFAT DE AICI :http://gorgo.ucoz.ro/news/educatia_femeii_in_societate/2013-10-25-7
Egalitatea intre sexe nu exista si nu va exista vreodata, tocmai din cauza unor chestii din astea. Femeile cer egalitate, dar in acelasi timp si inegalitate ca ele sunt mai plapande si mai fragile, lucru cu care sunt de acord, dar atunci de ce se mai iese in strada pentru egalitate? Demagogie.
Respectele mele stimate domn, sunteti destul de in etate si destul de citit ca sa nu va aduc aminte din cauza cui a inceput multe razboaie pe lumea asta, cu inteligenta si farmecul ei, femeia, poate face orice dintr-un barbat, am dreptate ori ba? acum nu zic sa ne apuca sa ne batem parte in parte cu ea, cu toate ca acum sunt mai multi barbati batuti de famei decat invers, dar trebuie sa le aducem aminte ca oriunde si in orice ca suntem egali in drepturi, scuzati-mi stilul umoristic dar, din cand in cand, mai trebuie luata de moatze sa-si aduca aminte pe ce lume traieste sau cate-o palma la fund atunci cand zice ca a uitat, sa i se duca minte la cap daca a uita
Puteti sa imi dati un raspuns la urmatoarea intrebare? Nu stiu nici o alta persoana care sa fie avocat, jurist, politist...etc ca sa intreb.
http://www.tpu.ro/......i-dar-tot/
Se referea la faptul ca egalitate inseama atat egalitate in drepturi, cat si in obligatii.
Daca vrei sa fii egal cu cineva, nu poti avea pretentia sa fii tratat altfel decat el pentru ca asta ar insemna ca esti mai egal ca el
Pai cam inseamna EGALITATE intre sexe. sa le tratezi la fel. sa nu existe nici un fel de discriminare legata de faptul ca ai lovit o femeie, ai lovit o persoana. intelegi unde bat?
Tocmai din considerentele enumerate - sunt in etate si cunosc destule - am dat raspunsul. Sunt de parere ca nu rezolvi nimic cu bataia, dimpotriva.
In penal asa este dar moral nu este sa bati o femeie, fiind mai puternic fizic ca ea. Ma intreb si te intreb: daca stii ca o femeie te poate sigur bate ai mai da in ea?
Pai pe principiul asta functioneaza si cu barbatii, daca un barbat stii ca te bate sigur, ai mai da in el? aici vorbim strict despre sexism nu neaparat despre bataie. daca eu vin maine la munca in fusta ma mai tin? daca vin cu decolteu? probabil ca nu.
Tocmai ca nu vorbim despre sexism ci despre lovirea femeilor, reciteste intrebarea. Si ce spui tu n-are legatura cu subiectul discutat.
domnule ioan, va trimit niste versuri pe care cred ca le stiti din tinerete si vreau sa-mi spuneti ce vrea sa insemne ultimul vers, va rog
Femeia te ridica
Femeia te coboara
Femeia iti da viata si tot ea te omoara
Inca odata va rog sa nu va suparati pe mine si sa ma aceptati asa cu stilu-mi umoristic, nu fac rau nimanui
Citind raspunsurile voastre mi-e si frica sa dau un comentariu...ma trezesc cu misogii pe cap.Provoc un adevarat razboi al sexelor.
Dar nu uitati ca femeia va naste si va creste copii, ca pe servici trebuie sa faca fata datoriilor familiilei.
Sunt destule femei in funtii de conducere, sunt destule femei care fac munci de care altadata erau facute doar de barbati...de ce nu am fi egale?
Ai "rămas aiurea la răspunsul tânărului", dar totuşi văd că îl susţii.
"...ai avea putere să dai într-o femeie"
Mai degrabă "ai avea laşitate/josnicie să dai într-o femeie?".
Până şi la box există categorii (în funcţie de experienţă, greutate, etc). Iar când un dulap de 2 pe 2 dă într-un copil sau într-o femeie (mai fragilă, din punct de vedere fizic, de la natură), unde mai este egalitate în acest caz?
Egalitatea între sexe se referă la egalitatea între drepturile de om - drepturile care femeii de secole au fost negate şi încălcate şi în multe părţi ale lumii încă sunt -, nu se referă la snopirea în bătaie celui mai slab doar pentru că ălălalt poate.
De putut, poate, dar nu este egalitate şi nu este nici moral, nici demn, nici legal (indiferent de sexul părţii vătămate).
Buna
sa inteleg ca, daca exista egalitate, trebuie sa ne batem parte-n parte?
cu bataia nu rezolvi nimic, mai rau inrautatesti situatia, doar un barbat las poate sa dea in iubita/amanta/sotia lui, crezand ca doar asa va cuceri o femeie? nu cred.
daca stam sa gandim logic, multe treburi barbatesti le face femeia, pe cand un barbat, pe cand va da nastere unui copil?
O seara buna
Vrea să spună că femeile cer să nu fie discriminate, deci tratate la fel, pe picior de egalitate. Obținerea drepturilor aduce obligații de asemenea.
Doar că, în opinia mea, se înțelege greșit. O femeie, din punct de vedere genetic, are o condiție fizică ce nu îi permite să ajungă la aceeași capacitate cu a bărbatului. Așa că nu se numește egalitate, mai precis echilibru când dai într-una. Egal înseamnă să te pui cu cineva de țeapa ta, ea e descalificată din start. Trișezi.
Singura situație în care sunt, oarecum, de acord, este cea în care încep misandrele să se plângă de toți bărbații, să îi pună-n aceeași oală, să îi desconsidere doar pe considerente genetice atribuindu-le universal defecte, de parcă toți am fi la fel. Fiind atât de încuiate, deja se uită de orice egalitate, ele nu dau ce ar cere-n schimb deci *slap*.
Cât de idiot trebuie să fie cineva ca să nu fie în stare să rezolve un conflict decât cu pumnul?
Indiferent de situaţie, cel care recurge la violenţa fizică, în loc să atace (dacă e cazul) ideile cu argumente, dă semne de un IQ submediocru şi carenţe mari de educaţie şi autocontrol.
Am zis ceva de rezolvarea unui conflict? Nu. Zic de starea de spirit.
De lipsă de educație dă dovadă și misandra.
Dacă ar fi să răspund la întrebarea ta, din (lipsa de) experiență credeam că poți schimba lumea dacă dai explicații peste explicații, contraargumente. Uneori nu te poți face înțeles, alteori persoanele celălalte sunt prea ignorante să poată fi calmate. Nu-s pro violenței, mi se pare o metodă mai de cavernă decât gândirea lor, însă, când epuizezi orice resursă, parcă îți vine să-ți dai și ție una, și lui.
E recomandat să nu lovești o femeie și mi se pare normal... de fapt, pe nimeni. Totuși, oamenii au și ei nervi, deja nu mai vorbim de rezolvarea a... ceva. Ci de faptul că simți nevoia să pedepsești persoana aia pentru aberațiile ce le spune, sau să o sperii.
P.S: n-am avut parte de bătăi vreodată cu nimeni.
As ave aputere sa dau intr-o femeie? Femeia ar avea putere sa dea intr-un barbat? eu cred ca l-ar purta intr-o zgarda ca pe un caine nu vreau sa diu inteles gresit, nu urasc femeile, nu pe toate
Fac parte din categoria celor care lovesc femeile cu vorba, dar se pare ca nici asa nu le convine unora dintre dragele de ele, vor sa fie la puterea, la puterea cui, ma intreb eu? Ce face o armaghedoana din aceast daca ar da de unul ca mine, sa zic ce zice ea si sa fac ce vreau eu? Ar fi multe de spus, nu doar femeia este de vina, de vina este educatia pe care o primim, eu ca am fost educat asa de prost incat sa cred ca orice zboara se mananca si ea ca a fost educata intr-un mediu harpagon, stau sa ma gandesc daca se va ajunge vreodata la imblanzirea scorpiei si care dintre cei doi ar fi scorpia?
Vedeti cum este gena asta a noastra? ca e barbat ca e femeie sare imediat sa arunce ce-i mai rau afara, te rog sa ma lasi cu "multe treburi barbatesti le face femeia" ca nu accept asa ceva, nimeni nu a inteles ce urmaresc eu aici, dar va las in continuare sa dati cu pietre
Daca ai putina minte nu apelezi la puterea fizica, poti face din oricine mielusel daca stii sa vorbesti
Nu Everlina, eu as fi vrut sa vad pe cineva care sa-mi spuna despre educatia primita, se tot stipuleaza ca baiatul seamana cu mama iar fata cu tata, da? eu nu cred ca este asa, tatal nu tot dintr-o mama este nascut? mai multe zic la urmatorul post
Ahaaaa) cineva care intelege despre ce este vorba, daca "am ramasa aiurea" la raspunsul aluia nu inseamna ca atat eu sau ala din metrou ne referim la violenta fizica, ce mama dracului este asa greu de inteles? razboiul inteligent se duce de o gramada de timp mai domnsioarele, doamnelor si domnilor
Sa va mai aud ca sunt misogin
Vad ca nu ai somn...
Sa-ti prezint urmatoarea situatie:Barbatul si femeia au au salarii aproximativ egale. Femeia vine de la servici, face piata. Vine acasa, face mancare, are grija de copii.Barbatul intarzie pentru trebuie sa stea la bere cu baieti.Fiind bine,, aghizmuit'' se repede asupra femeii ba ca mancarea nu-i buna, ba ca nu-i curat in casa, ba ca copii nu-s cuminti.De multe ori femeia suporta de dragul copiilor,
Rado6931 întreabă: