| curiozitati a întrebat:

Vi se pare normal sa existe parcari cu plata?

11 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Normal,daca de plata respectiva se asigura paza sau este intr-un loc foarte aglomerat, unde nu se incurajeaza stationarea mult timp.

| Ellenaroxy a răspuns:

Nu normal ca nu e normal dar cand este proprietate privata sau de la stat nu ai ce sa facicrying( si mai bine platesti decat sa puna cheia pe ea crying din pacate nu ai ce sa le faci iar paza... laughingdorm!

Elianna
| Elianna a răspuns (pentru Ellenaroxy):

Eu nu ma refer numai la paza cu paznic, ci si cu camere de supraveghere. Iar paza este numai pana la seara, ca de atunci incolo, pe timpul noptii, parcarea este la libera si desigur ca nu mai e pazita de paznici (care dorm in patul lor).

| curiozitati explică:

Eu ma refeream la faptul de a fi normal ca intr-o tara teoretic libera sa trebuiasca sa platesti ca sa stai undeva, nu neaparat ca ti-o pazeste si cineva..adica e un loc public in tara mea, de ce ar trebui sa platesc? este la fel de stupid ca taxa pe apa de ploaie am s.a.m.d. ..eu aici am plecat de la versurile : "pune-ti parcare cu taxa pe tarlaua ma-tii, asta e domeniu public, apartine tarii, asta-i pamantul pe care ne-au murit stramosii, e vreo diferenta intre mortii tai si ai nostri?".mi s au parut interesante

Elianna
| Elianna a răspuns (pentru curiozitati):

Ca sa se faca parcarea aia, cineva a investit niste bani, fie ca e primaria fie ca este un privat, bani pe care vrea sa-i recupereze si sa scoata si un profit. Altfel...parcheaza pe aratura si e gratis!

| Ellenaroxy a răspuns (pentru Elianna):

Mda nu este normal cui ii convine sa plateasca ca sta 10 minute undeva si da 2 lei sa-si puna masina undeva... dar decat sa ma usture buzunarul prefer sa dau aia 2 lei p 10 min laughing
bine ca daca stai sa te gandesti platesti 150 ron la stat pentru parcarea din spatele blocului laughing + ca te mai duci la piata iar 2 lei parcarea si ajungi lejer la 300 pe an parcarile laughing eventual daca te duci in centru gasesti acolo persoane colorate care te indruma ei unde sa o pui si normal daca nu vrei sa te iei la bataie cu o satra mai dai 2 lei big grin asa ca draga CURIOZITATI obisnuieste te traiesti in Romania laughing in buc asa este masina mea e zgariata din toate partile si de cele mai multe ori in parcare la scara am gasit-o julitacrying

| curiozitati explică (pentru Elianna):

Ca sa se faca parcarea aia s-au platit impozite.

| curiozitati explică (pentru Ellenaroxy):

Mentalitati ca ale tale au adus Romania in situatia de fata.

| Ellenaroxy a răspuns (pentru curiozitati):

Mai daca as stii ca nimeni nu plateste nu as plati nici eu dar asa ce rost are? in fine nu ma judecawinking

regis
| regis a răspuns:

Da, este normal sa existe si astfel de parcari. Vrei sa parchezi in Centru? Este normal sa platesti. Vrei ca masina ta sa fie pazita? Este normal sa platesti. Vrei sa ai un loc de parcare ta rezervat pentru tine? Este normal sa platesti.
Si sa fim serios, parcarea cu plata nu are nici o legatura cu libertatea. La fel cum platesti pentru a cumpara o paine, este normal sa platesti si pentru alte servicii.
In privinta notiunii de domeniu public cred ca ai inteles-o gresit. Folosind domeniul public, folosesti un domeniu care in mica masura este si al tau, dar intr-o mai mare masura apartine si altora, adica noua tuturor, deci este logic sa nu beneficiezi tu de unul singur, ca nu au murit numai stramosii tai pentru aceasta tarawinking. Altfel, ne-am putea pune de exemplu sa sapam gropi in mijlocul drumului (nu ca nu ar fi destule), pentru ca e domeniu public, sau sa furam bancile din parc, doar sunt ale noastre, ale tuturor.

| caninarosa a răspuns:

Foarte normal, in conditiile in care stim si suntem de acord cu folosirea banilor incasati.

Întrebări similare