| Andrei5001737 a întrebat:

Vin și eu cu o întrebare, am copilul prematur în spital, va mai sta ceva timp …. În fine întrebarea mea este pot recunoaște copilul după ce se externează sau trebuie neapărat în maxim o lună de la externarea mamei copilului, de la spital mi s-a spus ca în maxim o lună trebuie?

6 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Pai ce ai scris tu nu inseamna acelasi lucru?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat, poti sa-l recunosti si dupa ce iese din spital.

| ninuku a răspuns:

Înregistrarea nașterii se face de structura de stare civilă din cadrul S.P.C.L.E.P. sau, după caz, de ofițerul de stare civilă din cadrul primăriei unității administrativ-teritoriale în a cărei rază s-a produs evenimentul.

Au obligația de a face declarația de naștere oricare dintre părinți, iar dacă, din diferite motive, nu o pot face, obligația declarării revine medicului, persoanelor care au fost de față la naștere, personalului desemnat din unitatea sanitară în care a avut loc nașterea sau oricărei persoane care a luat cunoștință despre nașterea copilului.

Termenul pentru declararea și înregistrarea nașterii copilului este de:

30 zile de la data nașterii, pentru copilul născut viu și aflat în viață.

3 zile de la data nașterii, pentru copilul născut mort.

24 de ore de la data decesului, pentru copilul născut viu care a decedat înăuntrul termenului de 30 zile.

30 de zile pentru copilul cu vârsta de până la un an, găsit sau părăsit de mamă în maternitate/unități sanitare.

| Andrei5001737 explică (pentru ninuku):

Deci voi putea sau nu după? Nu suntem căsătoriți

| ninuku a răspuns (pentru Andrei5001737):

Normal trebuie sa o faci in 30 de zile daca nu sunteti casatoriti iti trebuie o declaratie de recunoastere a copilului de catre tata

| Miranjacanela40 a răspuns:

Mergi cu mama copilului la primărie și faceți actul de tată biologic împreună. Mama copilului trebuie să de-a acordul să îl recunoști nu se poate altfel.