| grosuleac a întrebat:

Vreau sa dau divort prin tribunal si as vrea sa stiu cati bani imi trebuie pentru ca nu am copii sau bunuri de impartit.si as mai vrea sa aflu daca pot primi macar un sfert din banii de la nunta? m am despartit de sot iar el a luat toti banii de la nunta iar eu nu am ramas cu nimic.

Răspuns Câştigător
| florizzz a răspuns:

Nu sunt de specialitate dar se va impartii doar averea actuala. Casatoriti fiind se considera ca i-ati cheltuit impreuna! Oricum pentru a fi sigura i-a un numar de telefon si intreaba iti va raspunde fara bani! Sunt amabili de obicei!

7 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

În primul rând, deoarece nu te prea pricepi, va trebui să-ţi angajezi un avocat.

Depinde de localitate, un onorariu de avocat poate începe de la 300-500 lei ( RON )...

Iar dacă procedura de divorţ se "prelungeşte", dacă şi el îşi ia avocat ( care să fie mai bun decât al tău ), atunci divorţul se poate "întinde" pe 1-2 ani.
Deci, şi cheltuielile vor creşte...

Apoi, banii de la nuntă se pot împărţii tot prin PARTAJ, care se face în cadrul procesului de divorţ ( sau separat ), chiar dacă nu aveţi alte bunuri comune!

În principiu, ar TREBUI să primeşti 50 % din banii de la nuntă - DACĂ poţi "dovedi" că el a luat toţi banii şi tu nu ai primit nimic - lucru destul de GREU de demonstrat!

Apoi, în astfel de situaţii se vor chema martori, care să susţină ce zici tu ( respectiv şi el va aduce martori care vor susţine ce zice el )...

Deci, până la urmă s-ar putea să te alegi cu nişte cheltuieli, dar să NU primeşti NIMIC în schimb...

Iar dacă pierzi procesul, atunci va TREBUI să-i plăteşti şi lui cheltuielile pe care le-a făcut cu procesul!

Dacă suma nu este prea importantă, sau dacă nu ai martori/bani, NU ţi-aş recomanda să divorţezi prin Tribunal...

Mai bine divorţaţi la Primărie, unde v-aţi căsătorit, e MULT mai IEFTIN şi mai RAPID!

În privinţa partajului va trebui să te poţi înţelege cu el...

| fulgerul a răspuns:

Este o utopie sa crezi ca mai poti recupera ceva.Toti banii de la nunta, sunt bani nedeclarati, neimpozitati.Nici daca ai aduce ca martori toti nuntasii, nici unul dintre ei nu ar putea demonstra ca v-au dat bani.Hai sa fim seriosi, unde ai vazut tu nunta cu casa de marcat, tva si impozite platite.Asta e! De ce dracu nu beliti ochii inainte?

| grosuleac explică (pentru fulgerul):

Eu am intrebat pe oamenii cu bun simt nu pe unii ca tine.

| florizzz a răspuns (pentru fulgerul):

Stai linistit Fulgerul, cand faci partajul nu te intreaba nimeni de chitante, sau de dovada averii, cred ca aberezi si nu e cazul! nu mai raspunde daca te sti recalcitrant!

| fulgerul a răspuns (pentru florizzz):

De cate ori ai fost tu in instanta sa sustii aberatiile astea? Daca nu stii, in instanta mergi cu probe.Nici un judecator din lumea asta nu apleaca urechea la ''sa moara mama daca va mint''.Si da, sunt recalcitrant fata de raspunsurile idioate si daca nu ma crezi, cere arbitrajul lui Ioandelasal.

| fulgerul a răspuns (pentru bursuc001):

Explica te rog cu punct si virgula lui grosuleac si florizzz.Bat campii cu gratie.Mersi!

| florizzz a răspuns (pentru fulgerul):

In primul rand am raspuns stric intrebari doamnei. In al doilea rand ca tot ai folosit astfel de expresii, sa mori tu, chiar ai chitante tu de la darul de masa laughing 3. ai probeme. 4. mergi la drept daca suferi. 5. stai linistit nu e cazul sa ma inveti. 6. iti dau ignore nu cred ca ai mai mult de 15 ani. 7. daca fac greseli mi le asum nici nu ma chinui sa le corectez pentru ca muncesc cate 14 ore pe zi nu fac exercitii ca tine pe net toata ziua