L-am vazut, o colectie de miturii impreunate, dar merita sa te uiti, eu cautam altceva am dat peste filmul asta
In alta ordine de idei, merita ascultat - https://www.youtube.com/watch?v=o-S7MF6xhb4
Nu e corect spus „Infernul lui Dante".
Titlul corect este „Infernul " și este, de fapt, primul volum al celebrei trilogii (vezi DEX), capodoperă a literaturii universale, „DIVINA COMEDIE". Creație a celui mai mare poet al Evului Mediu, Dante Alighieri.( italian)(1265 - 1321). (vezi Google - Wikipedia).
Celelalte două volume se numesc „Purgatoriul " și „ Paradisul ".
Este o creație, mai degrabă alegorică, împovărată de multe sensuri filosofice și de conduită a omului premergător perioadei „Renașterii"( vezi Google - Wikipedia).
Este o carte greu de citit de către un școlar de pînă în 12 ani, cu multe trimiteri în subsol (vezi DEX) ale autorului și traducătorului, și care presupune multe cunoștințe de cultură generală din partea cititorului.
E o lucrare în versuri cu textul traducerii oarecum asemănător „Eneidei" sau chiar al poemelor homerice „Iliada " și „ Odiseea".
Toate trei volumele ar putea să aibă ( colecția „Clasici ai Literaturii Universale" de prin anii 50 - 60) aproximativ 1.000 de pagini.
Te sfătuiesc să cauți ceva mai pentru vîrsta ta.
Dintre cei „ de pe aici" s-ar putea să fie cîteva sute care să o fi citit.
Eu am avut-o de citit in liceu, pentru literatura universala. In fine, nu numai Infernul, dar Divina Comedie. Este ok, nu a fost ceva care sa ma dea pe spate, dar cu explicatiile de rigoare ale profei a capatat ceva mai mult sens sau a devenit, cel putin, un pic mai intereanta.
După felul cum ai scris nu -ți dădeam mai mult de 12.
La vîrsta „viceversa" trebuia să ai ceva mai multă cunoștință de carte.
Eu ți-am dat un răspuns superpertinent iar nu unul, așa, cu țîfnă.(vezi DEX).
Acest „Endoryus " ( obligatoriu cu „y") părea a-l fi preluat de undeva din niște sfere mai elevate iar doar că l-ai găsit cumva pe „net" și ți s-a părut ție că „dă bine"
Hai, pa!
Logica ta are mai multe gauri ca moaca unui emo plin de piercinguri. mare pacat ca te crezi inteligent
Cartea este absolut genială. Metafora existenței trupești în infern, paradoxul eliberării prin iubire, depășirea sinelui prin cultură și toate celelalte pe care mintea mea nu le-a înțeles au fost pur și simplu apa pe care ar trebui cu toții să o bem și să o folosi pentru a ne spăla pe față zilnic, tocmai pentru a ne trezi, deoarece întreaga națiune hibernează de câteva secole.
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: