| Adriana1999stef a întrebat:

Ajutati-ma va rog eu k peste 2 zile am teza si nushu sa fac si am o profa nu prea buna la note >varoggg!cryingasteas ex si daca se poate exemple.1, despartiti fraza de mai jos in propoziti si precizati felul acestora dp rolul in fraza, dp alcatuire, dupa aspect si dp scopul comunicari.fraza e:Cand s-a nascut fratele meu mai mic,pe care toti il iubim, tata a hotarat sa ne mutam intr-un apartament mai mare, pentru ca suntem o familie numeroasa si nu putem sta doar in doua camere.si mai am 2 crying2. indicati relatiile sinactice dintre propozitiile de mai sus su precizati mijloacele de realizare ale acestora. 3aratati care sunt mijloacele de realizare a relatiilor sintactice din prima propozitie a frazei de la ex 1. dau fundita la primul raspuns corect!

Răspuns Câştigător
| AdeVero12 a răspuns:

Cosette are dreptate! Esti fata,ar trebui sa fii desteapta. Vezi cum ar putea fii propozitiile, de exemplu: dupa scopul comunicarii pot fi enuntiative si interogative. Relatiile dintre toate propozitiile sunt fie prin cuvinte, exemplu "si", fie prin ",". Este foarte usor, daca inveti.

2 răspunsuri:
| Wwwhatever a răspuns:

Ia o carte si invata. Decat sa stai pe mess/facebook/TPU mai bine invata cum sa rezolvi exercitiile alea sau erai atenta la ore.

| Adriana1999stef explică (pentru AdeVero12):

Pai asta e ca nu le mai stiu, nu mai stiu sa gasesc propoyititle scopul lor etc.am cautat caetele de a 5, 6, 7 si nu le mai gasesc decat ala de a 6 si nu am inteles mai nimik...si miercuri dau teza