Mie personal Lolita de Vladimir Nabokov.
Cica e o poveste de dragoste, dar mie mi s-a parut jurnalul unui pedofil de vreo 30-40 de ani care era atras sexual de fete de pana la 14 ani ( deoarece cu iubita sa din copilareie care a murit si avea vreo 13 ani, a avut prima relatie sexuala) si cu unele a avut relatii sexuale. M-am chinuit sa citesc 50 de pagini deorece se zice ca e super romanul, dar mi se facea greata sincer, asa ca nu am mai citit.
Acum nu am de unde sa stiu daca chiar e super romanul, dar doar alea 50 de pagini mi-au fost de ajuns.
In cautarea timpului pierdut de Marcel Proust, 3 intr-o barca de Jerome K.Jerome..iar mandrie si prejudecata de Jane Austen pur si simplu nu mi-a placut.
DA. O carte care nu mi-a placut este OMUL OBSEDAT DE CARTI de Allison Hover.
O alta ar fi SA STAM DE VORBA FARA CATALOG de Mircea Santimbreanu
A fost cea mai oriblia carte din viata mea. Cred ca dupa 100 de pagini am renuntat la ea. M-a dezamagit. Titlul mi se parea atat de interesant.
De obicei cărți din astea anonime de care nu prea se aude (cu un motiv destul de bun, se pare) sau acum o groază de vreme, pe când eram o puștană neștiutoare, mi-a plăcut ceva carte cu vampiri cu chestii fantastice, dar când să încerc altele de gen, eram complet dezamăgită. Era doar o altă poveste pentru fani "twilight". Să nu mai spun că era incredibil de superficial scrisă. Morala este să citești cărți serioase, care te învață ceva.
Cam asa am patit si eu. Mi-a recomandat-o cineva, dar a fost o dezamagire.
Si eu care voiam sa o citesc.O am de la Adevarul.Acum am aflat ca nu meritaFaceam o greseala.Nu promite nimic cartea nu?
Eu stiu, incearca! Dar e cam monotoana, actiunea curge greu. Daca o ai in bibliotea poti incerca sa o citesti, vezi daca iti place, gusturile difera. Unora le-a placut.
Moartea Regelui Arthur - Thomas Malory
Jesus...cartea aia a fost... ferească Sfântu.
În primul' rând că nu e vorba de Moartea Regelui ci de naşterea şi viaţa lui. Apoi că e scris în stilul "Sir x a căzut de pe cal, apoi Sir y i-a adus alt cal, apoi Sir x a căzut iarăşi de pe cal, apoi Sir z a lovit capul lui Sir m" şi tot aşa.
Acţiunea e atât de grăbită, că acuma un personaj intra în scenă, se dădeau date despre el, familia lui, aspectul fizic, şi pe următoarea pagină murea.
A fost groaznic. Am dus două volume cu mine la ţară, şi mi-a venit să îmi bag o foarfecă în ochi. Nu le-am citit niciodată complet. Deşi mă pasionează legendele Arthuriene. Poate c-ar trebui să caut varinta în engleză...
cristinamg întreabă:
Desh întreabă: