| Melenaaaa123 a întrebat:

Am citit Moara cu noroc, dar am o intrebare: ce rau i-au facut porcarii Buza rupta si Saila lui Lica de l-au determinat sa minta ca ei sunt vinovati? Cei doi nu erau tovarasi? Nu putea Lica sa dea vina pe altcineva?

Răspuns Câştigător
| RKBlue a răspuns:

Slavici a fost primul autor roman care a folosit analiza psihologica in operele sale, printre care si Moara cu noroc.
Nu trebuie sa existe un motiv clar sau motivul poate fi unul aparent neinsemnat, care poate ti-a scapat.

3 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Ioane Slavici, te invocam!

| Werrich a răspuns:

Buna, invoca spiritul lui Ioan Slavici intr-o sedinta de spiritism si il intrebi personal laughing

| Catrice a răspuns (pentru Werrich):

Hi,Joan here,what's your problem? Oh so let's see... hmm... hmm. hmm.I see I see... well the story starts when.
One day,saila puradel de cinșpe ani placea o gagica și asta se lasă greu,el îi ducea acasă mâncare,băutură,ciocolata,de toate și asta numai nu vroia sa se mărite cu el. O scotea în fân,la păzit oi, capre, la tăiat de porc, la cules de porumb, la nunta primarului cu amantele... Ei și după vreo 4-5 ani când asta se dublase de n-o mai putea lua bietul saila în brațe,îi zice într-o seara de vara "mă saila mă știi că eu il place pe porcul ăla de lica? vii la nunta noastră la anul'?" Amu,saila asta săracul o fugit în lanul de grâu sa bocească și după ce o bocit el așa binișor vreo câteva luni de fu cules și grâul,saila asta se întoarse în oraș și se pregăti de nunta. O ținuse pe muiere in seen până în ziua nunții și atunci, după ce popa îi lăsa sa se pupe și la masa asta se îndopă, saila o fura cu căruța că altfel n-o putea lua nici cu buza sparta help, ciordi mai tarziu și darul de nunta și fugi cu mireasa in lume, o lăsă borțoasă cu 10 copchii - 5 a lui numa - și de atunci ăștia trii se urau.