Buna! Iti recomand sa citesti:
"Pe aripile vantului"- Margaret Mitchell (cartea mea preferata, e un roman de dragoste, de viata, dar si un roman istoric, iti va placea cu siguranta)
""Insula pierduta"- Margaret Mitchell ( nu e roman, e o nuvela superba despre ddragoste si onoare,. scrisa de autoarea mea prefarta, dupa ce decenii intregi s-a crezuit ca singura ei opera a fost "Pe aripile vantului")
"Rebecca"- Daphne du Maurier
"Sfarsitul unei iubiri"- Graham Greene
"La rascruce de vanturi"- Emily Bronte
"Jane Eyre"- Charlotte Bronte
"Profesorul"- Charlotte Bronte
"Agnes Grey"- Anne Bronte
"Necunoscuta de la Wildfell Hall"- Anne Bronte
"Madame Bovary"- Gustave Flaubert
"Rosu si negru"- Stendhal
z"Fii si indragostiti"- David Herbert Lawrence
"Departe de lumea dezlantuita"0- Thomas Hardy
"Robie"- William Somerset Maugham
"Qvo vadis"- Henryk sienckiewicz(un roman superb, il recomand tutror, o super poveste de iubire, o pledoarie pentru puter crdedintei, o lectie veritabila de istorie)
"Coliba unchiului Tom"- Harriet Beecher-Stowe (nu e roman de drgaoste, dar e o carte istorica si sociala trista, dar foarte frumoasa)
"Lorelei"- Ionel Teodoreanu (cel mai frumos roman de dragoste din literatura romana, dupa parerea mea)
"La Medelenui"- Ionel Teodoreanu
"Ciresarii"- Constantin Chirita(5 volume superbe de aventuri ale unui grup vesel, unit si inventiv, format din 7 adolescenti, presarate si cu mici idile adolescentine, dar in special cu toata cutezanta, dorinta de aventura si prietenia sincera specifice varstei)
"Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi"- Camil Petrescu (un roman amplu si mai dificil de citit, insa il recomand...e o adevarata capodopera a literaturii romane)
"Enigma Otiliei"- George Calinescu
"Maitreyi"- Mircea Eliade
"Elevu Dima dintr-a saptea"- Mihail Drumes(e una din cratile mele preferate, am recuiti-o de vreo 5-6 ori, si pana acum singura carte a lui Drumes pe care am citit-o...insa ma pe lista de lecturi "must have" si celelate doua romane ale scriitorului, "Invitatie la vals" si "Scrisoare de dragoste")
"Panza de painjen"- Cella Serghi
Lectura placuta orice ai alege!
Mie mi-a placut mult "Mandrie si prejudecata", nu am citit dar iti recomand si "Emma" si "Ratiune si simtire". Toate sunt scrise de Jane Austen!
Buna trebuie sa incerci Casa Noptii sunt si tomantate si putintel cu vampiriri, dar sunt superbe
Mandrie si prejudecata – Jane Austen
Anna Karenina – Lev Tolstoi
La rascruce de vanturi – Emily Bronte
Mitreyi – Mircea Eliade
Dragostea in vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez
Adam si Eva – Liviu Rebreanu
Memoriile unei Gheise – Arthur Golden
Tess D'Urberville- Thomas Hardy
Marile speranțe - Charles Dickens
Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi
Anna Gavalda Impreuna
Pânza de păianjen - Cella Serghi
Sotia calatorului in timp - Audrey Niffenegger
Accidentul - M. Sebastian
Madame Bovary-G. Flaubert
Rosu si negru – Stendhal
Despre dragoste și alți demoni - Gabriel Garcia Marquez
Amantul doamnei Chatterley - H.D. Lawrence
Marele Gatsby
Tess D'Urberville- Thomas Hardy
Enigma Otiliei - George Calinescu
Scrisoarea de dragoste Mihail Sebastian
Patul lui Procust de Camil Petrescu
Lorelei - Ionel Teodoreanu
Anna gavalda - Cea care alina
Nopțile de Sânziene – Mihail Sadoveanu
Adela - Garabet Ibraileanu
Celelalte povesti de dragoste - Lucian Dan Teodorovici
Femei - Mihail Sebastian
Fiul risipitor- Radu Tudoran
Maestrul si Margareta - Mihail Bulgakov
Brida - Paulo Coelho
Coette-Cheri
James Meek-Un gest de iubire
Sa cunosti o femeie - Amos Oz
Scris pe trup - Jeannette Winterson
Spuma zilelor - Boris Vian
Zapada de primavara - Yukio Mishima
Iubita locotenentului francez - John Fowles
Unde esti? - Marc Levy
Pacientul englez - M. Ondaatje
Cutia neagra - Amos Oz
Cautatorii de scoici- Rosamunde Pilcher
Va place Brahms?- Simone de Beauvoir
What dreams may come - Richard Matesson
Cititorul - Bernhard Schlink
Lolita - Vladimir Nabokov
Am citit pana acum:
-Lorelei;
-Scrisoare de dragoste;
am o intrebare la care vreau sa imi raspunzi, te rog, sincer: tu ai citit toate aceste romane, sau este o simpla lista intermediara de pe net? indiferent de raspuns iti multumesc oricum
Toate nu...dar o mare parte da. si din cele care nu le-am citit, dar ti le-am recomandat, sunt romane pe care mi le-am propus si eu sa le citesc fiindu-mi recomandate.
S
Sunt o parte si online.
Si... asa ca si inceput... iti recomand sa citesti "Adam si Eva" de Liviu Rebreanu.
Sper ca te-am ajutat!
Foarte interesant(cu atat mai mult cu cat le-ai citit aprox. pe toate). Iata din ce ai enumerat tu ce am citit si eu:
-invitatia la vals;
-elevul dima dintr-a saptea(de asemenea )
-ciresarii;
-la medeleni;
-lorelei;
-etc...
iti multumesc, consider ca ai raspuns cel mai corect+argumentat, prin urmare meriti un mare "fundoi" o seara buna
"Soția călătorului în timp" - Audrey Niffenegger. E superbă, sigur o să-ți placă!
"Rebecca"- Daphne du Maurier
"Sfarsitul unei iubiri"- Graham Greene
"La rascruce de vanturi"- Emily Bronte
"Jane Eyre"- Charlotte Bronte
"Profesorul"- Charlotte Bronte
"Agnes Grey"- Anne Bronte
"Necunoscuta de la Wildfell Hall"- Anne Bronte
"Madame Bovary"- Gustave Flaubert
"Rosu si negru"- Stendhal
z"Fii si indragostiti"- David Herbert Lawrence
"Departe de lumea dezlantuita"0- Thomas Hardy
"Robie"- William Somerset Maugham
"Qvo vadis"- Henryk sienckiewicz(un roman superb, il recomand tutror, o super poveste de iubire, o pledoarie pentru puter crdedintei, o lectie veritabila de istorie)
"Coliba unchiului Tom"- Harriet Beecher-Stowe (nu e roman de drgaoste, dar e o carte istorica si sociala trista, dar foarte frumoasa)
"Lorelei"- Ionel Teodoreanu (cel mai frumos roman de dragoste din literatura romana, dupa parerea mea)
"La Medelenui"- Ionel Teodoreanu
"Ciresarii"- Constantin Chirita(5 volume superbe de aventuri ale unui grup vesel, unit si inventiv, format din 7 adolescenti, presarate si cu mici idile adolescentine, dar in special cu toata cutezanta, dorinta de aventura si prietenia sincera specifice varstei)
"Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi"- Camil Petrescu (un roman amplu si mai dificil de citit, insa il recomand...e o adevarata capodopera a literaturii romane)
"Enigma Otiliei"- George Calinescu
"Maitreyi"- Mircea Eliade
"Elevu Dima dintr-a saptea"- Mihail Drumes(e una din cratile mele preferate, am recuiti-o de vreo 5-6 ori, si pana acum singura carte a lui Drumes pe care am citit-o...insa ma pe lista de lecturi "m