La mine e beznă, nu știu în ce emisferă trăiești tu!
Familia lexicală este formată din cuvinte derivate, de exemplu familia lexicală a cuvântului pădure este a împăduri, pădurar, împădurit.
Ce prezinți aici este un câmp lexical, care reprezintă cuvintele unite prin sens. Dacă e să luăm tot exemplul pădurii, ar fi copac, frunză, natură, conifere etc.
Nu poți pune antonimele, sinonimele și omonimele într-o categorie, pentru a face asta ar trebui ca ele să aibă caracteristici comune. Faptul că se termină în "nim" și că în general se fac toate la același capitol la școală nu înseamnă că ele seamănă. În fond, de exemplu, sinonimele și antonimele sunt lucruri diametral opuse. Pe când în prima grupă cu câinele, pisica și găina nu sunt diametral opuse. Toate au cele 3 mari funcții, de relație, de nutriție și de reproducere. Toate au piele, toate au simțiri. Și așa mai departe.
Pe când între sinonim, antonim, paronim și antonim singurele asemănări ar fi sufixul -nim și faptul că toate au legătură cu relația față de un alt cuvânt dat, ceea ce nu prea se pune, fiind relații diferite(sau chiar opuse).
Ehe doar ce am mâncat de prânz.
Da, asta sunt.
Credeam ca asta înveți întâi în clasa a 5a
Dc dai eronat boss doar am răspuns corect
( Am și eu o întrebare: câinele, pisica și găina sunt animale, nu?)
Eu am inteles ca ai zis ca sunt familie lexicală. Fii mai explicit. Oricum intrebarea cu animalele era mai mult retorică, fiind răspuns evident, pe care il stie și cine a scris întrebarea.
Sinonimele antonimele si celelalte intra intr-o categorie speciala de familie, familia "onim"-elor
Poate fi:
LÉXIC substantiv neutru Totalitatea cuvintelor dintr-o limbă; vocabular.
♦ P. restr. Totalitatea cuvintelor caracteristice limbii unei epoci, unei regiuni, unui scriitor etc.
https://www.qdictionar.com/definitie-dex/lexic.php
anonim_4396 întreabă:
DamiPapucii întreabă:
rikku2010 întreabă:
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: