Este ok, dar mai ai niste greseli de punctuatie si de ortografie! In rest este ok! Ce varsta ai? Mai exact?
13 ani. Stiu ca sunt greseli, am scris repede o sa editez
Aoleo ce-i aici.
Sfaturi de început:
Dacă cartea este scrisă în română, şi titlul trebuie să fie în română.
Dacă ai greşeli de scriere ÎN PROLOG care mai şi e extrem de scurt, o le taie din start interesul cititorilor. Editează măcar prologul.
În română se foloseşte linia de dialog, nu citatul.
Dacă scrii la persoana întâi, trebuie să ai grijă la nişte reguli: Nu poţi citi gândurile personajelor, nu poţi fi suprinsă de nişte lucruri dacă le-ai descris înainte, şi nu poţi să întrebi "Ce mâncăm" dacă deja ai văzut că mama pune clătite în farfurie. Numai dacă nu cumva persoanjul este retardat şi nu se prinde, sau dacă maică-sa obişnuieşte să pună mâncare pe toate farfuriile din casă, şi să-i dea doar una.
Nu folosi cuvinte a căror sensuri nu le cunoşti sută la sută. SARCÁSM, (2) sarcasme, s. n. 1. Ironie aspră, usturătoare; batjocură necruțătoare.
Cred că eşti din Rep Moldova... oricum, încearcă să scrii cu â, nu cu î, în mijlocul cuvintelor.
Nu e nevoie să scrii "convorbire telefonică". Ne prindem şi noi
Ai folosit de două ori "sarcastică" în contexte greşite.
Serios, nu mai folosi scuza cu "l-am scris repede". Măcar n-o mai posta. Dacă scrii, scrii şi gata. Nu poţi să scrii repede sau încet. Scrie când simţi că vrei, că ai inspiraţie sau nevoie. Chestia cu "l-am scris repede" denotă dezinteres. Urăsc să văd asta.
Nu poţi să te trezeşti din pat. Din pat te ridici.
Nu ştiu cum a putut adormi tipa când era în maşină cu un dubios necunoscut care a smuls-o de la o petrecere. She's got balls of steal.
Şi mai şi vrea să se odihnească în casa unui tip care vorbeşte ca un violator, după ce a dormit nu ştiu cât pe drum. Hmm...
Deci s-a dus la petrecere seara...au călătorit toată noaptea aia şi ziua următoare (timp în care tipa a dormit) şi acum e iar noapte şi vrea din nou să doarmă... Ceva-i greşit aici.
Trei folosii ale cuvântului sarcastică în contexte greşite.
INERVÁ, pers. 3 inervează, vb. I. Tranz. (Despre nervi) A produce o stare de exci(din motive necunoscute cuvântul nu poate fi folosit decât la categoria dragoste şi sex)tare a unui organ sau a unui țesut
E enerva nu inverva
A găsit o dată cuvântul sarcastic folosit într-un context potrivit, în capitolul 6. Felicitări.
Te rog INSISTENT să nu mai scrii că n-ai avut inspiraţie şi/sau timp. E naşpa.
Naraţiunea şi descrierea sunt seci, însă dialogul e chiar bun. De fapt, e ciudat contrastul dintre calitatea naraţiunii şi a dialogului care e deosebit.
Scrii bine pentru vârsta ta. Continuă să exersezi. Ai talent şi ponteţial. Personajele sunt frumoase şi bine conturate iar acţiunea e destul de interesantă, pentru persoanele cărora le place genul ăsta.
O să mai citesc ce scrii. Succes în continuare. Şi corectează-ţi greşelile de exprimare şi tastare.
DeProfundis99 întreabă: