anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, vă rog să fiţi sinceri şi să-mi spuneţi ce părere aveti despre această poezie compusă de mine, dacă am talent si daca vă pune ceva la suflet si va senibilizează.

Iubirea-i tot ce ne rămâne,
Când toate restul s-au pierdut.
Fără iubire eşti pe lume,
Un om pustiu,necunoscut.

Să speri că totul va fi bine,
Să tot aştepţi un prinţ ce vine,
Să-ţi lumineze calea n viaţă
Sa-ţi dea o urma de speranţă

Asta înseamnă să iubeşti,
Să lupţi, să speri, să reuşeşti
Inima sa ţi-o asculţi
Să schimbi vise, sa muţi munţi!

Şi de iubirea nu ţi-e împărtăşită,
Să nu disperi, aşteaptă o clipa...
În viaţă tot ce ai dăruit,
Ţi se intoarce negreşit.

Mulţumesc frumoshappyvă rog sa fiti sinceri ca sa stiu daca sa continui cu asta.

Răspuns Câştigător
| catablondu a răspuns:

Buna, pentru inceput e bine, dar pe viitor trebuie sa ai putina grija la masura versurilor si la stil.

20 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| AnaMaria2719 a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

In primul rand aceasta este una dintre multele poezii pe care le am.Eu zic ca poezia spune un mare adevar si un print iti face iubirea implinita. Cat despre originalitate n-am mai gasit o poezie cu aceleasi versuri. E parea ta /dumneavoastra, multumesc.

| AnaMaria2719 a răspuns (pentru catablondu):

E prima oara cand cer parerea cuiva, de mai mult timp imi place dar niciodata n-am pus pixul pe foaie ca sa zic asa. Multumesc.

Aceasta este tot o minicompunere sa-i zic asa. Vi se pare la fel de neoriginala si lipsita de imaginatie?
Ce poate fi mai frumos decât o iubire impărtăşită? Ce sentiment mai puternic se găseşte să concureze cu iubirea adevărată? Niciunul, pentru că nu exista.De ce inchidem ochii când ne rugăm,când plangem,când visăm sau când ne sărutăm? Pentru că cele mai frumoase sentimente in viaţă nu se vad,se simt cu inima; asemenea lor este si iubirea.Cel mai frumos despre iubire vorbeşte Bob Marley:"Spui că iubeşti ploaia,dar atunci când plouă foloseşti o umbrela. Spui că iubeşti soarele, dar te ascunzi de el. Spui că iubeşti vâtul iar când incepe să bată inchizi geamul.Şi de aceea imi e frică când imi spui că mă iubeşti."
Iubirea întruchipează fericire, luptă, speranţă, culege zâmbete şi arata tot ceea ce are mai bun o persoană. Sunt persoane care iţi spun "te iubesc" si uită să te iubească, important este să ne ascultăm inima şi o urmăm, dacă vom da iubire v-om fi iubiţi.Sunt momente grele in viaţă, când simţim că numai putem, că numai avem niciun motiv pentru a zambii, afecţiunea si dragostea faţă de celilalţi ne scoate din impas. Spre sfarsit aş spune să iubim cu tot sufletul si cu toată fiinţa oamenii dragi pană nu e prea târziu.

| catablondu a răspuns (pentru AnaMaria2719):

Cat despre originalitate, la cati poeti exista pe pamantul asta, poate fi vorba despre originalitate doar in stil, versuri, etc, dar nu si in domeniul ales. Continua si iti va iesi tot mai bine. Mult mult mult succes!

| Tαиíα a răspuns:

Nu e atit de originala dar e frumusica

| AnaMaria2719 a răspuns (pentru catablondu):

Multumesc foarte frumos!big hug

| Ceva123 a răspuns:

Ti-a iesit bine felicitari

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AnaMaria2719):

Bună!
O poezie foarte frumoasă şi reuşită!
De la mine ai nota 10, bravo!
Te pup!

| AnaMaria2719 a răspuns (pentru Tαиíα):

Multumes frumos!

| AnaMaria2719 a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc din suflet!

| AnaMaria2719 a răspuns (pentru Ceva123):

Multumesc frumos!

Răspuns utilizator avertizat

Am 16 ani, mi-am dat si eu seama ca poezia e la fel ca acelea din clasa a VI sau a VII, nu m-am gandit la rima, la nimic, pur si simplu asa ma simteam in momentul ala.Inteleg perfect ce spui, trebuie sa aduci o idee noua pentru a-i place cuiva. am dat deja raspunsul castigator imi pare rau.

Mi-am dat seama uitandu-ma inapoi ca poezia este asemenea celor din clasa a VI si a VII. Am 16 ani, multumesc pentru sfaturi si inteleg ce vrei sa-mi transmiti.Am dat deja raspunsul castigator, imi pare rau.big grin

Am 16 ani, mi-am dat seama uitandu-ma inapoi ca poezia este asemenea celor din clasa a VI si a VII, inteleg perfect ceea ce vrei sa-mi transmiti.Am dat deja raspunsul castigator, imi pare rau.big grin

| Johannaaa a răspuns:

Superba poezia...si eu ador sa compun..Incearca totusi sa le faci putin mai complexe..nu cu rime banale.Dar e foarte buna! Felicitari

| FadetoBlack a răspuns:

Mie nu-mi transmite nimic, am rămas rece la citirea poeziei, niciun sentiment, nicio emoţie, nimic.

| Robin0744 a răspuns:

Acest text nu are nicio legătură cu poezia. Este o înșiruire plată de neghiobii, cu stîngăcii prozodice inadmisibile pentru cineva care a studiat o materie numită „limba și literatura română" (rime puse aleatoriu sau omise, ritm șchiop). Este evident că autorul/ autoarea nu citește poezie, în niciun caz poezie contemporană și este lipsit(ă) de orice urmă de sensibilitate artistică. Este efectiv o rușine să scrii așa, chiar și la 11 ani.

| corolav a răspuns:

Multe răspunsuri, și bune și rele, și pro și contra, și laudative și critice sau chiar dure.
Întrucît autorul („anonim") a cerut să fim sinceri, adică nu se va supăra pe noi, cei ce-i vom răspunde, eu mă alătur întru totul răspunsului lui BirGagaWelch și al aneimaria 2719.
Creația literară, în general, și poezia în special, necesită har, înzestrare nativă, pentru acel ce vrea a pune pe hîrtie. O sensibilitate ieșită din comun, nespecifică omului obișnuit, ceva care șochează, care ia fața, cum se spune.
Și pe lîngă har mai e nevoie de o bună cunoaștere a limbii, a limbii literare, plus o imensă cantitate de lectură- și proză dar mai ales poezie.
Abia apoi se poate trece la gîndit și scris poezii.
Cam asta e!

Întrebări similare