Sunt dusman cu literatura. Marea Scoala Romaneasca s-a asigurat sa-mi bage ura in creier pentru literatura. Mai bine citesc o carte de stiinta, istorie, filosofie, psihologica sau dezvoltare persoanala.
Deși nu e un autor de literatură în adevăratul sens tot artă face deci se pune. Și mie, trebuie să recunosc, că îmi place cum pune problema, mai ales că e direct în exprimare și urăște eufemismele.
Și eu citesc și astfel de cărți însă îmi place mai mult literatura. Ce se învață la școală nu e neapărat și ce trebuie citit. De obicei, cărțile recomandate elevilor sunt greu de citit pentru că îți trebuie un întreg bagaj literar pentru a le putea înțelege. Sunt însă și cărți care se citesc ca pâinea caldă, cărți care te fac să intri în altă lume prin naturalețea cu care povestește autorul. Încearcă să citești cărțile istorice ale lui Ken Follet de exemplu, cum ar fi stâlpii pământului, o lume fără sfârșit și trilogia secolului, îți garantez că nu o să le mai poți lăsa din mână până nu le termini.
E o carte de 20 de ori Best Seller în America. O altă carte scrisă de el găsești în nuvela mea.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/......erica.html
Autorul meu preferat este Julius Evola deoarece a abordat teme de esoterism si politica.
https://humanitas.ro/cauta/julius%20evola
Cărțile de dezvoltare personala sunt pentru pămpălăi care au nevoie de sfaturi sau care vor sa pișe ochii la realizările celorlalți, iar celelalte chestii pe care le-ai scris sunt ok. Nici eu nu am fost prieten cu literatura, dar până acum am peste 100 cărți citite la 24 de ani. Literatura română este destul de nașpa comparativ cu cea străină, dar avem și noi unii scriitori care au cărți bune gen Rebreanu, Marin Preda, Slavici.