Jocul lui Ender, Singur pe lume, Oliver Twist si mi-au placut si cartile "Harry Potter"...
Am mai avut carti preferate dar le-am omis...
Winnetou-karl may
o calatorie spre centru pamantului-jules verne
de la pamant la luna- jules verne
Acum depinde la ce varsta am citit-o pentru ca la o varsta mai frageda apreciam foarte mult aventurile scrise de Karl May, Joules Verne etc.Mai tarziu am trecut la romane politiste, calatorii si bineinteles favoritele mele SF/enigme/conspiratii/istorice.
Oricum SF-ul e pe primul loc intr-o lectura pentru mine daca e de calitate.
Nu as putea numi o carta anume pentru ca mai toate m-au acaparat la momentul respectiv. Unele chiar au fost recitite mai tarziu cu aceiasi placere.Sun carti la fel ca si in domeniu cinematografic unde doresti sa revezi o pelicula(film) de doua sau de mai multe ori.
Academia cosmarurilor de Dean Lorey si Scoala de vrajitorie de E. Rose Sabin(sunt 3 volume)
Cele mai bune carti pe care le-am citit au fost "Crima si pedeapsa"(Dostoievski), "Contele de Monte-Cristo" (Dumas), "Marile Sperante" (Dickens), "Masina Timpului, "omul invizibil" (Wells), "Aventurile lui Sherlock Holmes", "O lume disparuta" (Conan Doyle), "Mizerabilii", Notre Dame de Paris" (Hugo), "peripetiile bravului soldat svejk" ( numele autorului imi scapa) "Portretul lui Dorian Gray" (OScar Wilde) "Cinci saptamani in balon", "O calatorie spre centrul Pamantului", "Copii capitanului Grant", Douazeci de mii de leghe sub mari", "Insula misterioasa", "Capitan la cisprezece ani", astea sunt in principiou cele mai bune pe care le-am citit, nu toate, probabil au mai fost si altele tot atat de bune, dar pe semne ca le-am uitat.
Cele mai slabe, aici sunt cateva, nici nu le mai stiu numele. Sunt cam trei. Una despre magie, alta cu subiect Sf despre lupta dintre doua lumi.
Tu cand erai tanar fecior, te atingeai usor acolo jos pe "capra cu trei iezi"?
Cand eram tanar fecior
Eram spaima caprelor,
Acu' cand am imbatranit
Nici tu pusca nici căprit.
Am citit câteva cărți și nu pot alege una pe care s-o numesc "cea mai bună".
Ultima carte citită a fost unsprezece minute de Paulo Coelho.E o carte bună.Am înțeles lucruri la care nu m-am gândit niciodată.
Baftă!
"Demonii ' de Dostoievskii, restul sunt maculatura! Asa imi pare.Am citit acum 36 de ani aceasta, de atunci doar rasfoiesc ca sa nu jignesc!
N-am citit extraordinar de multe carti la viata mea...din pacate cand eram mai mic nu voiam sa aud de citit.
Prostia mea...dar asta e.
Cea mai buna serie pe care am citit-o este :
Cronicile ucigasului de regi -Patrick Rothfuss.
Niste carti de 800/1200 de pagini pe care le termini in 3 zile...eu zic ca sunt niste carti bune.
Dar...cea mai buna carte as zice a fost Shogun.
Chiar parca a fost o poarta in trecut.
Si fiind inspirata din fapte reale...da, merita sa fie pe primul loc.
Pescarusul de jonathan livingstone, e printre cele mai bune pe care le-am citit.